Husnissen Noldus ble én av de mest elskede karakterene i «Harry Potter»-universet. Det kommer veldig tydelig fram på en strand i Freshwater West, sørvest i Wales. Der ligger nemlig den ekte graven – til fiktive Noldus

Det er på Freshwater Beach at Noldus har fått et ekte tilholdssted. Plasseringen er ikke tilfeldig: Dette er stranden hvor husnissen blir drept av «dødseteren» Bellatrix Lestrange, spilt av Helena Bonham Carter, i filmversjonen av «Harry Potter og dødstalismanene – del 1».

I senere år har gravstedet blitt en aldri så liten severdighet. Men den ekte hyllesten til den populære karakteren, har derimot blitt et problem for lokalbefolkningen i området Pembrokshire.

Les også: Modellen overrasker etter legnings-avsløring: – Jeg tror ikke på heterofile

De problematiske sokkene

Nå frykter nemlig både folk og myndigheter for økosystemet på og ved stranden. I mer enn ti år har nemlig fans fra hele verden flokket til graven, og lagt igjen malte steiner og andre ting.

Problemet: Alle sokkene.

I filmene har nemlig klesplagg en sentral rolle for husnisser, da et klesplagg som gave er det som må til for at husnisser får friheten sin fra eieren. I bøkene og filmene var det nettopp en sokk som var svært viktig for Noldus. Det var plagget som gjorde at Noldus fikk sin frihet, da Malfang-familien ble lurt til å gi ham en sokk.

Akkurat av den grunn legges det sokker rundt gravplassen på stranden i Wales.

Ble vurdert fjernet

Ifølge Washington Post har dette vært et problem i over et tiår, når fans fra alle verdens kriker og kroker besøker stranden. Nå omtales sokkene som en miljøfare.

Walisiske myndigheter sier at den stadig voksende samlingen av ting som blir lagt igjen, men spesielt sokkene, kan gjøre skade på økosystemet på stranden. Det er konklusjonen etter at en gruppe vurderte området i en åtte måneder lang gjennomgang.

Miljøansvarlige i området har vurdert å fjerne hele Noldus-graven, men valgte i forrige uke å la graven stå.

Beholdes på én betingelse

Beskjeden var derimot tydelig: Ikke legg igjen flere gaver til Noldus. I en lengre uttalelse sier de walisiske myndighetene at flere ting må gjøres for å bevare Freshwater West, og stranden Freshwater Beach. Ett av punktene omhandler Noldus' grav:

– Vi oppfordrer besøkende til å bare ta bilder når de besøker minnestedet, for å hjelpe å beskytte landskapet. Gjenstander som sokker, pyntegjenstander og malte steiner, kan komme inn i det marine miljøet og næringskjeden, og dermed sette dyreliv i fare.

Det ønskes nå at folk skal bidra til å beskytte området rundt gravplassen i Pembrokeshire.

– Lucius Malfoy kan ha gitt Dobby en sokk, men la oss ikke legge igjen noe på kysten vår, skrev Wizarding World i et Instagram-innlegg på onsdag.