Det skriver blant andre BBC og CNN denne uken. Komikeren, som var i 60-årene, døde under en forestilling på baren Atic i Bicester Sør-øst i England.

Cognito skal under showet ha satt seg ned på en stol og pustet tungt, før han stille falt om. Det skal så ha tatt tid før publikum forsto alvoret, men andre komikere skal etter hvert ha skjønt at noe var galt og styrtet opp på scenen.

Ifølge CNN, som har snakket med stedets eier, Ryan Mold, skal Cognito ha falt om omkring halvveis inn i første del av showet sitt.

Ifølge Andrew Bird i Lone Wolf Comedy Club, som sto bak arrangementet på Atic skal komikeren ha fortalt at han følte seg dårlig før han gikk på scenen, men var helt lik seg selv under showet.

- Jeg tenkte at han holdt et godt show, sier Bird, som skal ha vært den første på scenen etter at Cognito falt om, til BBC.

Cognito skal til og med ha tullet med helsen sin på scenen, og sagt at «tenk om jeg døde foran dere her».

- Alle i publikum, inkludert meg, trodde han tullet, sier Bird.

Cognito skal så ha fått behandling av helsepersonell, men ble erklært død på stedet, noe som også bekreftes av ambulansetjenesten overfor CNN.

De siste dagene har flere komikere hyllet Bristol-baserte Cognito på sosiale medier.

- Stand up-veteran Ian Cognito døde på scenen - bokstavelig talt. Publikum trodde det var del av showet. Døde med støvlene på. Det er forpliktelse til komedien. Jeg kommer aldri til å glemme hvor snill han var da jeg startet og hvor fordømt morsom han var, skriver Jimmie Carr på Twitter.

Matt Lucas, særlig kjent fra Little Britain, kaller blant annet Cognito legendarisk, original, provoserende og hysterisk morsom.