Britiske Niah Selway er allergisk mot vann - så allergisk at selv egen svette og tårer gir smerter. Hun har valgt å åpent fortelle om sykdommen i en rekke videoer på Youtube, og en video der hun viser reaksjonen sin etter å ha tatt et bad har nå på nytt gått viralt på nettet. Videoen la hun ut på Youtube i august 2017, og den er nå sett over 6 millioner ganger.

I videoen ser vi Selway ta et raskt bad, mens hun med tekst forklarer hvordan kroppen gradvis begynner å klø, før det utvikler seg til en brennende smerte. I flere timer etter badet ligger hun i sengen sin å vrir seg i smerte.

Se klipp fra videoen der Selway viser smertene etter et bad øverst i saken.

For tre uker siden la hun også ut en video der hun forteller om den sjeldne sykdommen, Aquagenic Pruritus, og om hvordan det er å være allergisk mot vann.

- Hvis du tenker ordentlig på i hvor mange områder i livet ditt at vann dukker opp, vil du bli sjokkert. Du ser det ikke før du blir allergisk, og da ser du at det er «f..ing» overalt. Det å vaske meg selv daglig, det å ta et bad - det gjør vondt, det etterlater meg i så mye smerte at jeg kan ikke fortsette dagen før jeg har kommet over den allergiske reaksjonen», forteller Selway i videoen.

Sykdommen Aquagenic Pruritus er, ifølge The Genetic and Rare Diseases Information Center(GARD), som finansieres av det amerikanske nasjonale helseinstituttet, en tilstand som gir intens kløe ved kontakt med vann, uten at du får forandringer i huden. Altså får du ikke utslett, slik du gjør ved en lignende tilstand; Aquagenic Urticaria.

Regnvær, dusjen, urin, svette og tårer, det å vaske hendene - alt reagerer Selway på, og reaksjonene kan vare i tre timer, forteller hun i videoen.

- Det er vanskelig, og noen dager har jeg lyst til å gi opp, men jeg prøver å tenke positivt, og jeg tror at jeg en gang kan bekjempe dette, sier hun, men forteller at det per nå ikke finnes noen behandling som kan kurere lidelsen.