Onsdag fortalte popstjernen Britney Spears (39) under en rettshøring at alt hun har delt på Instagram de siste årene har vært en løgn, noe fansen lenge har hatt en mistanke om.

For selv om hun flere ganger har forsikret fansen om at hun har det bra og er lykkelig – har ikke livet hun har delt i sosiale medier reflektert hvordan hun har det i virkeligheten.

– Derfor forteller jeg deg dette igjen, to år senere, etter at jeg har løyet og fortalt til en hel verden at jeg er OK og at jeg er lykkelig. Det er løgn, uttalte 39-åringen under rettshøringen.

– Jeg er lei meg

Fredag deler hun et innlegg der hun beklager til fansen.

«Jeg er lei meg for at jeg har latet som at jeg har det bra de siste to årene. Jeg gjorde det på grunn av stoltheten min, og jeg var flau over det som skjedde med meg», skriver hun.

Videre skriver hun at det å late som faktisk har hjulpet.

«Jeg føler at Instagram har hjulpet meg ved å være et kult sted der jeg kan dele min tilstedeværelse, eksistens. Og jeg føler at jeg betyr noe til tross for det jeg har gått gjennom».

Vil løsrives fra faren

Britneys forklaring kommer etter en lang rettsstrid der hun ønsker å fjerne faren sin, James Spears (68), som verge.

68-åringen har siden 2008 hatt full kontroll over popstjerne-datterens økonomi og karriere, etter at hun i 2007 hadde et svært offentlig sammenbrudd.

Les også: Britney Spears i ukjente rettsdokumenter: – Han er besatt av å kontrollere meg

Men etter 13 år ønsker hun altså å løsrives.

Fansen har på sin side luktet lunta en stund nå, og har spesielt de siste årene hatt en mistanke om at Britney ikke har det like bra som hun har vist utad.

Spesielt #FreeBritney-bevegelsen har engasjert seg stort, og hevdet at sangstjernen har delt skjulte hint om at hun ikke har det bra gjennom innleggene i sosiale medier. For eksempel har flere fans skrevet i kommentarfeltet at sangeren må å ha på seg en spesiell farge på neste innlegg dersom hun ikke har det bra.

Når Britney siden har delt et innlegg eller en video der hun er kledd i fargen de har bedt om, har fansen blitt overbevist.

Om dette har vært et bevisst trekk fra sangerens side er ikke kjent, da hun ikke sa noe om dette i retten.