Gå til sidens hovedinnhold

Britney Spears hamrer løs mot dokumentarskaperne: – Hyklersk

– De kritiserer mediene, men gjør akkurat det samme, skriver Britney Spears på Instagram.

– Jeg så ikke hele dokumentaren, men fra det jeg så av den var jeg flau over hvordan jeg ble fremstilt. Jeg gråt i to uker, og vel ... Jeg gråter fortsatt noen ganger, skrev Britney Spears til en video på Instagram for et par uker siden, og brøt tausheten om den mye omtalte dokumentarfilmen «Framing Britney».

Dokumentaren, som tar et dypdykk inn i hva som foregår i livet til den amerikanske stjernen, fikk massiv oppmerksomhet. Særlig på grunn av fansen store bekymring for det verdenskjente popidolet.

Nå har Britney Spears tatt til Instagram igjen, og kritiserer ikke bare The New York Times-dokumentaren «Framing Britney», men også flere dokumentarserien som er laget om henne det siste året.

Les også: Britney Spears bryter tausheten etter sjokk-dokumentaren

– Hyklersk

Nylig ga også BBC ut dokumentaren «The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship», som i likhet med «Framing Britney» går i detaljer på avtalene som er blitt gjort mellom Britney Spears og faren hennes.

Begge dokumentarene er blitt publisert i kjølvannet av kampanjen #FreeBritney, der fansen blant annet hevder at faren, James Spears, har fått altfor mye makt, og mener at 39-åringen ikke har noe kontroll over sitt eget liv lenger.

Ifølge dokumentarskaperne har Britney Spears fått muligheten til å påvirke dokumentaren, men skal selv ikke ha ønsket å delta. Nå ser det derimot ut til at Britney Spears har flere ting hun ville ha sagt om dokumentarfilmene.

– Det er blitt laget flere dokumentarserier om meg dette året der andre mennesker tar for seg livet mitt. Hva kan jeg si? Jeg er smigret. Men disse dokumentarene er så hyklerske. De kritiserer mediene, men gjør akkurat det samme selv, skriver Spears på Instagram og fortsetter:

– Jeg kjenner dere ikke, men jeg kan gladelig minne dere på at selv om jeg har hatt noen vanskelige perioder i livet mitt, har jeg hatt langt flere fantastiske perioder i livet mitt. Jeg tror verden er mer opptatt av de negative hendelsene i livet, skriver hun.

Hvilke dokumentarfilmer Britney Spears referer til nevner hun ikke spesifikt. Ifølge medier som The Huffington Post er det imidlertid tydelig at Spears referer til de to ovennevnte dokumentarene.

– Psst! Jeg snakker faktisk ikke med Billy B i det hele tatt. Jeg er ganske forvirret, skal jeg være helt ærlig. Dette er min Instagram! Skriver Spears videre på Instagram som en tydelig referanse til BBC-dokumentaren, ifølge The Huffington Post.

Flere har reagert

Til tross for at Britney Spears reagerer sterkt på måten livet hennes er blitt fremstilt i dokumentarene, har dokumentaren likevel gått hjem i fansen hjerter.

Les også: Ny dokumentar om Britney Spears vekker avsky: – Tortur

James Spears har vært datterens verge siden hun hadde et svært offentlig sammenbrudd i 2007, og har også kontroll over økonomien hennes. Selv har derimot Britney uttrykt at hun ikke lenger ønsker at faren skal være vergen hennes.

I «Framing Britney Spears» tar regissør og produsent Samantha Stark for seg både den rettslige prosessen rundt dette, samt minner seerne på hvordan artisten ble behandlet av offentligheten i sine yngre dager. Det har fått flere til å reagere kraftig i sosiale medier.

Mindre enn 48 timer etter at dokumentaren ble sluppet, trendet «We are sorry, Britney» på Twitter. Da hadde flere tusen fans delt sine tanker rundt sangstjernens liv, og beklaget for det hun måtte gå gjennom i sine yngre dager.

«Nå forstår jeg det berømte Britney-øyeblikket fra 2007. Og jeg ville absolutt ha slått i stykker det paparazzi-bilvinduet, også. «Framing Britney Spears» gjør en veldig god jobb med å vise oss hva hun virkelig gikk gjennom», lød et innlegg.

«Kan du se for deg en journalist spørre en kvinne om hun er jomfru i dag?! Usmakelig», skrev en annen.