Den siste måneden har det vært full fyr i internasjonale medier etter at Britney Spears (39) for første gang fortalte offentlig om hva hun tenker om ordningen hun har hatt siden 2008 – der faren hennes, James Spears (68), har full kontroll over både pengene og sangkarrieren hennes.

68-åringen ble datterens verge i 2008, etter at sangeren ett år tidligere hadde et sammenbrudd der hun blant annet barberte av seg håret sitt og slo løs på en bil med en paraply.

De siste årene har derimot sangstjernen ønsket å løsrive seg fra farens kontroll, foreløpig uten hell.

Les også: Prins William i hardt vær etter rasisme-uttalelse: – Det er vanskelig å ta deg på alvor

- De prøvde å drepe meg

Onsdag forklarte Spears seg på nytt i retten i Los Angeles over telefon, og krever igjen at faren blir fjernet som hennes verge. Der sa hun at faren burde siktes for «vergemålsmisbruk», melder flere medier blant annet People.

– Jeg vil anmelde faren min for maktmisbruk, sa hun ifølge CNN og brøt flere ganger sammen i gråt.

– Jeg vil at faren min skal etterforskes.

Les også: Vurderer å ta forholdet ett steg videre: – Aldri opplevd kjærlighet som dette

Under høringen kalte hun også vergemålet for «ondskap» og kom med flere oppsiktsvekkende klager mot vergemålet, blant annet at hun hadde blitt fratatt kaffen og hårvitaminene sine.

– Det er ikke misbruk, det er faen meg ondskap. Unnskyld ordbruken, men det er sannheten, fortalte Spears i retten og fortsatte:

– Jeg trodde de prøvde å drepe meg. Hvis ikke det er maktmisbruk, så vet ikke jeg.

I tillegg til å holde Spears under en svært streng diett, forteller hun også at hun blir tvunget til å jobbe 70-timers uker. I følge NBC News sier hun at hun er «ekstremt redd» for faren, og at vergemålet har tillatt han å «ødelegge livet hennes».

- Målet deres var å få meg til å føle meg gal, men det er jeg ikke. Dette er ikke greit, sa hun i retten.

Hun gjorde det klart at det viktigste for henne var å fjerne faren som verge, men at medvergen, Jodi Montgomery kunne forbli i rollen.

Ny advokat

Lørdag ble det kjent at popstjernen ønsker å engasjere den kjente advokaten Mathew Rosengart etter at hennes forrige advokat Samuel D. Ingham trakk seg etter forrige runde i juni.

Onsdag fikk Rosengart godkjennelsen av dommeren Brenda Penny, skriver Deadline.com. Han uttalte seg for første gang offentlig på Spears’ vegne torsdag og anmodet Britney Spears’ far Jamie om å frivillig tre til side som verge.

– Jamie Spears bør fjernes som verge fordi det er det beste for Britney Spears. Vi vil jobbe resolutt for at han fjernes. Spørsmålet er fremdeles: Hvorfor er han involvert? Han bør fratre frivillig.

Takker støttespillerne

Etter rettsmøtet rettsmøte i Los Angeles onsdag la Britney Spears ut et Instagram-innlegg hvor hun bruker emneknaggen #FreeBritney og takker fansen for støtten.

«Jeg føler meg så takknemlig og velsignet!!!! Takk til fansen som støtter meg... Dere aner ikke hva det betyr for meg å bli støttet av slike fantastiske fans!!!! Gud velsigne dere alle !!!!! Pssss dette feirer jeg med å ri, og å slå hjul i dag» skriver hun i innlegget.

Les også: Bryter tausheten om eksens påstander: – Støtende og hatefulle