I midten av august gikk Jamie Spears (69) med på å avslutte vergemålet for datteren Britney Spears (39).

Det skrev kjendisnettstedet TMZ, som hadde fått innsyn i rettsdokumenter der 69-åringen sa at han «ikke tror en offentlig kamp med sin datter om hans tjenester som hennes verge ville være i hennes beste interesse». Samtidig gikk James Spears med på at det utnevnes en ny verge for henne.

Les også: Britney Spears under etterforskning

Men selv om Britney omsider ser ut til å få det som hun vil, er ikke kampen mot faren over.

I nye rettsdokumenter kommer det nemlig nå frem at sangstjernens far krever et millionbeløp for å trekke seg som verge. Det skriver TMZ. Ifølge kjendisnettstedet krever 69-åringen to milloner dollar, rundt 17 millioner norske kroner.

– Vil ikke la seg utpresse

Ifølge James Spears vil de to millionene blant annet gå til rettsutgifter, men Britney nekter å betale.

«Status quo er ikke lenger akseptabelt, og Britney Spears vil ikke la seg utpresse», skriver «Toxic»-sangerens advokat, Matthew Rosengart, i et brev sendt til høyesterett på tirsdag.

Les også: Piers Morgan slakter vergemålet mot Britney Spears

Brevet er et tillegg til Rosengarts anmodning på vegne av Britney Spears om å fjerne faren som verge. Anmodningen skal behandles på nytt i et rettsmøte satt til 29. september.

– Handler ikke om ham

I brevet til høyesterett sier også Rosengart, på vegne av Britney, at vergemålet må avsluttes så fort som mulig. Videre viser han til Britneys egen forklaring, som hun ga under et rettsmøte tidligere i år.

Der fortalte sangeren blant annet at hun ikke er lykkelig, at hun sliter med søvn, er sint og deprimert.

Les også: Britney Spears i ukjente rettsdokumenter: – Han er besatt av å kontrollere meg

«En hel verden hørte Britneys overbevisende forklaring. Livet hennes betyr noe. Helsen hennes betyr noe. Hver dag betyr noe. Det er ingen grunn til å vente», skriver Britneys advokat.

«Men Britney Spears vil ikke bli mobbet eller utpresset av faren sin. Og Mr. Spears har ingen rett til å holde datteren sin fanget ved å sette krav for å gå. Dette handler ikke om ham, det handler om hva som er det beste for datteren hans».

Brevet fra advokaten avsluttes med en oppfordring om at James Spears trekker seg som verge umiddelbart.