Julen nærmer seg med stormskritt og det betyr at de faste juleklassikerne som «Home Alone»-filmene, eller «Alene hjemme» som de heter her til lands, dukker opp på TV-skjermen igjen.

Julefilmene er med årene blitt en av nordmenns mange favoritter, og er for mange selvskrevne filmer som skal nytes i juletiden. Hvert år dukker det derimot opp artige fakta og spekulasjoner om juleklassikeren.

Blant annet blir den britiske journalisten og TV-profilen Piers Morgan (57) antatt for å spille den hjemløse duedamen som bor i Central Park.

Les også: Dette visste du kanskje ikke om juleklassikerne

Spekulasjonen har vært et tema i over ti år, men det var først i 2018 at den skal ha blitt en verdenskjent teori. TV-profilens sønn, Spencer Morgan (29), delte nemlig et bildet på Twitter der han sammenlignet faren med den velkjente karakteren.

– Avslappende kveld å se «Alene hjemme 2». Glemmer alltid at du er med i den @piersmorgan, skriver sønnen til et bilde av duedamen som han hevder er lik pappaen sin.

Avkrefter spekulasjonene

I senere år har den elleville sammenligningen alltid blitt dratt opp rundt juletider og Morgan får gjennomgå i sosiale medier verden rundt, men også på TV.

I en episode av det britiske frokost-showet «Good Morning Britain», som Morgan selv er en del av, konfronteres han en gang for alle da sønnens Twitter-påfunn blir et tema.

– Kan vi ta en titt på «Alene hjemme 2», for ærlig talt, det er det beste bildet. Mange ser på «Alene hjemme 2» og lurer på om dette er deg, sier programleder-kollega Susanna Reid (51).

Les også: Slik ser stjernene fra «Alene hjemme» ut i dag

Morgan bryter ut i en ironisk frustrasjon og spør seg selv høyt hvorfor sammenligningen stadig er et tema. Samtidig avkrefter han ryktene en gang for alle.

– Hvorfor fortsetter dette å dukke opp? Det er ikke meg. Jeg er ikke duedamen i «Alene hjemme 2», svarer Morgan.

For å styrke sammenligningen viser Reid opp et gammelt bilde fra en tidligere episode av programmet der Morgan er dekket med duer.

Hengt ut i sosiale medier

Det er som nevnt ikke bare Morgans sønn og Reid som har bitt seg merke i likheten mellom Morgan og duedamen. Ifølge det amerikanske nettstedet VICE, har den ironiske spekulasjonen foregått i over ti år på Twitter, noe Morgan selv har lagt merke til.

På Twitter skriver en fan følgende:

«Jeg sier ikke at Piers Morgan er due-damen fra «Alene hjemme 2», men har du noen gang sett dem i et rom samtidig?»

Innlegget har fått massiv respons. Også fra Morgan selv. I kommentarfeltet har en påpekt:

«Dette er for morsomt. Nå kan jeg ikke la være å ikke se det».

Les også: Nå har du muligheten til å bo i det ikoniske huset fra «Alene Hjemme» – kun én natt

På kommentaren har Morgan selv valgt å svare: «Det må du, snarest».

Ifølge filmdatabasen IMDB, er det altså ikke Morgan som står på lista under rollebesetningen til den populære julefilmen. Det er derimot den irske skuespilleren Brenda Ficker (77) som står bak duedamen i «Alene hjemme 2: Forlatt i New York».