Rapperen Kanye West (44) har sørget for flere overskrifter de siste årene, og den siste tiden har spesielt kjærlighetslivet til 44-åringen blitt mye omtalt i kjendispressen verden over.

For et snaut år siden søkte nemlig Kim Kardashian (41) om skilsmisse fra rapperen – og West har siden uttalt at han ikke har sett noe til skilsmissepapirene og at han vil gjøre alt for å vinne kona tilbake. I tillegg har 44-åringen kjøpt nabohuset til Kim Kardashian, som han deler fire barn med.

Les også: Ny «kjæreste» letter på sløret om forholdet med Kanye West: – Umiddelbar forbindelse

Men selv om han tilsynelatende vil ha kona tilbake, har ikke dette stoppet ham fra å date.

Den siste tiden har nemlig rapperen blitt koblet til skuespilleren og modellen Julia Fox (31), så med andre ord har han tilsynelatende gått videre etter skilsmissen med nok et kjent ansikt. For Kardashian og Fox er langt fra de første kjendiskvinnene West har vært involvert med opp gjennom.

44-åringen har nemlig flere kjendisekser i dating-historien.

Trivdes ikke i rampelyset

Wests første, offentlige forhold var med designeren Alexis Phifer (45). De to møttes i 2002, to år før West slapp albumet som virkelig satte fart på karrieren hans og ga ham et navn i musikkbransjen for godt, «The College Dropout».

Etter fire år sammen gikk West ned på kne og fridde til Phifer, og det nyforlovede paret stilte opp i et intervju med Harper’s Baazar der de blant annet snakket om sin felles, brennende interesse for design, både innen interiør og klær.

Les også: Kanye West under etterforskning for vold

Kanye West har som kjent de senere årene også markert seg som designer, og driver klesmerket Yeezy.

Forholdet mellom West og Phifer skulle imidlertid ikke vare, og de rakk aldri å bli gift før de brøt forlovelsen i 2008.

I et tidligere intervju med nettstedet Vibe har Phifer tidligere uttalt at hun ikke trivdes helt med det offentlige livet.

– Etter å ha vært sammen med en kjendis, er det veldig fint å få tilbake anonymiteten sin, sa hun i 2011.

Hun hadde imidlertid bare fine ting å si om eksen:

– Han er et av de mest talentfulle menneskene jeg har møtt, sa hun til People etter bruddet.

Anklaget for mobbing

Det neste, offentlige forholdet West gikk inn i etter bruddet med Phifer, var med tv-profilen Amber Rose (38).

Duoen var i et forhold i to år, fra 2008 til 2010.

Bruddet med Rose endte for West med suksessalbumet «My Beautiful Dark Twistet Fantasty», som vant en rekke prestisjetunge priser. Rose skal nemlig ha vært inspirasjonen bak flere av låtene på albumet, ifølge blant andre JustJared.

Rose opplevde imidlertid bruddet helt annerledes. Hun har i senere år uttalt at West mobbet henne etter bruddet.

Les også: Kanye West bryter tausheten om bruddet: – Jeg har ikke sett noen skilsmissepapirer

– Jeg er en en bra person, og det er derfor folk elsker meg. Alle som har datet meg har elsket meg. Du kan ikke nevne én person som sier noe stygt om meg, bortsett fra Kanye, sa Rose da hun gjestet podkasten «No Jumper» i 2020, og la til at hun følte seg mobbet i ti år etter at de to gikk hver til sitt.

Videre viste Rose til flere eksempler på kommentarer West skal ha kastet mot henne opp gjennom.

Blant annet nevnte hun at rapperen i 2015 påsto at Kim Kardashian ikke likte at han hadde datet Rose og ba ham om å dusje 30 ganger for å vaske av seg «restene etter eksen».

– Jeg vet ikke om han sier ting for å få kona si til å føle seg bedre, men å «slut-shame» meg og si at du må dusje 30 ganger... Han tok meg med verden rundt. Siden når trenger han å dusje 30 ganger?! spurte Amber Rose i podkasten.

– Han har mobbet meg i ti år, la hun til avslutningsvis.

Brudd etter ni år

Etter bruddet med Rose, gikk West videre til Kim Kardashian i 2012. Forholdet deres fikk imidlertid ikke den beste starten, da Kardashian var midt i en rettsprosess for å skille seg fra Kris Humphries (36), som hun var gift med i 72 døgn.

Likevel holdt West og Kardashian sammen, og kort tid etter at forholdet ble kjent kom også nyheten om at de ventet sitt første barn sammen. I juni 2013 kom datteren North (8) til verden – og året etter ble West og Kardashian mann og kone.

Les også: Kim Kardashian avslører årsaken til skilsmissen

Siden fikk paret ytterligere tre barn, før Kardashian altså søkte om skilsmisse i februar 2021. Hun har den siste tiden blitt koblet til «Saturday Night Live»-komikeren Pete Davidson (29), men de har foreløpig ikke bekreftet forholdet.

Kortvarige flørter

Etter at det ble offentlig kjent at Kardashian hadde søkt om skilsmisse, ble West koblet til flere kjendiskvinner.

Førstemann ut var supermodell Irina Shayk (36). De to ble blant annet observert sammen på vei til Frankrike i rapperens privatfly i juni i fjor, der West feiret 44-årsdagen sin. Innen august samme år var derimot romansen helt over.

Les også: Kylie Jenner satte ny Instagram-rekord

Deretter fulgte en kortvarig flørt med den 22 år gamle modellen Vinetria. West og 22-åringen ble først koblet til hverandre i november 2021, og kilder uttalte den gang at de hadde hatt en greie en stund. I desember var imidlertid også denne flørten over, og Wests nåværende flørt er altså Fox.

Julia Fox og Kanye West møttes på nyttårsaften, og førstnevnte har uttalt at de fikk en umiddelbar forbindelse.