Gå til sidens hovedinnhold

Bryllupsdrømmen ble knust av korona - så fikk bestevenninnene en idè som forandret alt

Tårene trillet da Julie innså at hun ikke kunne reise til bestevenninnens bryllup på grunn av koronarestriksjoner.

Forrige lørdag skulle Julie Birk ha vært i Danmark, nærmere bestemt Aarhus, og feiret bestevenninnens bryllup.

Bryllupet til Trine og Alexander skulle egentlig ha stått i mai, men ble flyttet til forrige helg på grunn av korona. Julie skulle reise til Aarhus for å være til stede på den store dagen.

Bestevenninnenes drøm om å feire dagen sammen fikk imidlertid en brå stans da et smitteutbrudd i nettopp Aarhus i begynnelsen av august brakte Midtjylland over det norske smittekravet. Området ble «rødt», og Danmark-reisen avlyst.

– Vi gråt begge masse, forteller Julie til Nettavisen.

Kreativ løsning

Tanken på å ikke kunne delta på bestevenninnens store dag var naturligvis trist for dem begge.

– Det var veldig trist. Trine ble utrolig lei seg da Aarhus ble rødt, og det gikk ikke opp for meg før dagen før bryllupet. Vi skulle jo gjøre oss klare sammen og feire sammen, sier Julie.

Trine og Alexanders bryllup ble gjennomført som planlagt, og takket være en lur idé og en godt gjennomført plan deltok Julie likevel i bryllupet. I alle fall så godt det lot seg gjøre.

Etter tårer og fortvilelse fant de nemlig løsningen: FaceTime.

– Jeg ville være med mest mulig, og spurte Trine om vi kunne gjøre oss klar sammen. Så prøvde vi å finne en måte jeg kunne være med på vielsen på. Så vi spurte søsteren til bruden om hun ville holde telefonen gjennom dagen, og det gjorde hun mer enn gjerne. Så det var helt perfekt, for da kunne jeg se og høre alt hele tiden, sier Julie om løsningen.

Fulgte bruden hele dagen

Lørdagen startet med at bruden og bestevenninnen sminket og ordnet seg «sammen» over FaceTime.

I tillegg ble det Julies jobb å berolige Trine hvis noe uventet oppsto, noe det gjorde.

For eksempel fikk ikke Trine svar på «god morgen»-meldingen hun sendte til Alexander, men det var fordi han sov. Så kunne hun ikke finne en bestemt sang hun ville høre i bryllupet. Julie hjalp henne gjennom alt over FaceTime.

Julie bidro også med å bestemme lengden på brudebuketten, og om det skulle være tre eller fem solsikker.

Deretter var Julie «med» bruden i bilen til vielsen.

– Også overrasket jeg dem med en tale på kvelden, sier Julie.

Hun hadde på forhånd avtalt med brudens søster at hun skulle holde tale, men bruden selv visste ikke noe. Det ble et helt spesielt øyeblikk for de to bestevenninnene på kvelden.

– Vi hadde rigget opp ordentlig i stua her hjemme, med storskjerm og fine kameravinkler så jeg kunne se alt. Det var helt nydelig, og Trine satte veldig pris på at jeg satte av hele dagen til henne selv om jeg ikke kunne reise til Danmark.

Foreviget med bilder og videoer

Julie var den eneste bryllupsgjesten som deltok over FaceTime, men det stoppet henne ikke fra å ta den «helt ut».

Hjemme i stua satt Julie i full sminke, lang kjole og høyhælte sko, akkurat som hun ville gjort hvis hun var fysisk til stede for å være vitne til bestevenninnens bryllupsdag.

I tillegg sørget både Julie og Trine for at det ble tatt bilder av den alternative tilstedeværelsen fra begge sider.

– På den måten har vi nå minner sammen fra dagen, selv om den ble litt spesiell, sier Julie til Nettavisen.

Alt i alt er hun fornøyd med hvordan de klarte å snu en trist situasjon til en løsning de begge vil sette pris på senere.

– Jeg hadde vært veldig lei meg hvis vi ikke hadde gjort det på denne måten, hvis jeg hadde gått glipp av bryllupet til bestevenninnen min. Men i og med at vi hadde så mye kontakt gjennom hele dagen, og at jeg fikk være med på alt som skjedde, ble det en veldig fin dag, sier en fornøyd Julie.

– Jeg var veldig opptatt av at vi skulle ha minner vi kan se tilbake på sammen, og det har vi nå, forteller hun.

Bryllupsreise i Norge

Før koronautbruddet var planen at bryllupsreisen til Trine og Alexander skulle starte med en kjøretur i Øst-Europa og ende opp i Oslo hos Julie i Oslo med Celine Dion-konsert.

Celine Dion-konserten er utsatt til 2021, men en Oslo-tur ble det uansett. Ettersom brudeparet er bosatt i Aalborg i Nordjylland, som ikke er «rødt», kunne de to reise til Norge.

På torsdag, fire dager etter bryllupet, ble bestevenninnene gjenforent, og brudeparet blir hos Julie til mandag.

Reklame

Hva skjer dersom man vinner 925 millioner?