– Hadde jeg visst hva det var så hadde jeg ikke blitt med på det, men nå er det gjort og jeg tenker ikke noe mer på det, egentlig, sier Vidar Villa (33) til Nettavisen mandag.

Sammen med sju andre kjendiser deltok Villa nylig i Dagbladet- og Se og Hør-programmet «Nødt eller sannhet». Da programmet skulle vises var imidlertid flere av deltakerne misfornøyde med konseptet, og da produksjonen inviterte til pressetreff og premierefest var det bare én av de sju deltakerne som dukket opp.

Les også: Isfront etter «drøy» Dagbladet-serie: Nekter å komme på pressetreff

Enkelte av deltakerne skal blant annet ha følt seg lurt av produksjonsselskapet Monday Media, som produserer serien for mediehuset Aller Media, og mente at produksjonsselskapet skal ha løyet om premissene for serien. Etter det Nettavisen har fått opplyst er det flere deltakere som angrer på deltakelsen.

Deltakerne har imidlertid vært ordknappe rundt det hele, men nå forteller artist og låtskriver Vidar Villa (33) om sin opplevelse med programmet.

Ikke det som ble forespeilet

Overfor Nettavisen kan 33-åringen fortelle at det har vært en del misnøye rundt programmet de siste ukene.

– Ja, det er vel litt misnøye. Det var ikke helt som det var forespeilet, det var litt mer under beltespennet-ting enn man fikk beskjed om at det skulle være, sier han.

Videre legger ikke 33-åringen skjul på at han er en av de som følte seg lurt og trodde oppgavene de måtte utføre skulle være hakket mindre pikante og pinlige.

– Jeg føler at det ikke var helt det som jeg ble forespeilet. Men herregud, jeg røk ut først, så jeg kunne bare sitte og se på å kose meg, sier han.

Ville ikke takket ja

«Nødt eller sannhet» går ut på at kjendisene skal konkurrere om 50.000 kroner i den velkjente leken nødt eller sannhet. Villa fikk en nødt der han måtte drikke en hel kopp med dovann, men nektet å gjennomføre utfordringen og ble dermed den første til å gå ut av programmet.

Til Nettavisen forteller musikeren at tilbakemeldingene har stort sett bare vært positive, men likevel legger han ikke skjul på at han ikke ville vært med hadde han visst hva han sa ja til.

– Hadde jeg visst hva det var så hadde jeg ikke blitt med på det, men nå er det gjort og jeg tenker ikke noe mer på det, egentlig, sier han.

Vidar Villa er derimot ikke den eneste som er skuffet over resultatet av serien. Mia Gundersen har tidligere sagt i en kort kommentar til Nettavisen at hun ble overrasket over hvor «drøyt» programmet ble.

– Det som jeg anser som vanskelig med deltakelsen var at jeg ikke fikk noe informasjon på forhånd om hvor drøyt det kom til å bli. Oppgavene var tidvis ydmykende for flere av deltakerne og det føltes ubehagelig. Hadde jeg visst det på forhånd så ville jeg hatt et bedre grunnlag for å vurdere om dette konseptet passet for meg, skrev Gundersen i en e-post til Nettavisen da hun ikke dukket opp på premierefesten.

Vært noe misnøye

Da Nettavisens journalist var på programmets pressedag på restauranten Foodie i Oslo 23. januar, kunne Tellef Dahll, programsjef i Aller Media som eier Dagbladet og Se og Hør, bekrefte at flere av deltakerne ikke ønsket å møte opp.

– Det stemmer at deltakerne ikke ønsker å møte opp til pressetreffet og premierefesten som arrangeres mandag kveld, sa Dahll til Nettavisen.

Dahll kunne også bekrefte at det har vært noe misnøye blant deltakerne i ettertid av innspillingen.

– Det stemmer at noen er misfornøyd, og jeg synes det er kjedelig at de oppfatter situasjonen sånn. Vi har vært opptatt av at deltakerne skal bli hørt i forkant, underveis og i etterkant av innspillingen, sa Dahll.