Tidligere denne måneden kom det enhver «Sex and the City»-fan har ventet på i årevis. Oppfølgerserien «And Just Like That» kom på strømmetjenesten HBO Max, og plutselig var Carrie Bradshaw, Miranda Hobbs og Charlotte York tilbake i livene våre.

Også Carries ektemann John James Preston, populært kalt Mr. Big, fikk fansen et gjensyn med.

Men seriens suksess har imidlertid bleknet i lys av noe helt annet enn seriens seertall og sjarm.

Skuespiller Chris Noth, som spiller populære Mr. Big har nemlig stått i stormen den siste uken, etter at tre kvinner har stått fram og anklaget skuespilleren for seksuelle overgrep.

Les også: Voldtektstiltalt realitydeltaker tok til tårene i retten: – Avisene har forhåndsdømt meg

Først sto to kvinner fram i The Hollywood Reporter, og saken gjorde at også en tredje kvinne valgte å stå fram gjennom Daily Beast.

Noth har avvist anklagene.

- Historiene er fullstendig oppspinn, og de påståtte hendelsene som er detaljert beskrevet virker bare som dårlig fiksjon, uttalte en representant for Noth til nettstedet People fredag, og la til:

- Som Chris sa i går: han har aldri, og ville aldri, gått over den streken.

Skuespilleren har også satt et spørsmålstegn ved tidspunktet kvinnene har valgt å stå fram, da møtene skal ha skjedd for flere år siden.

Les også: Sven Nordin sympatiserer med kollegene: – Det ser veldig mørkt ut

Sparket

De grove anklagene har fått store konsekvenser for Noth.

Da de første anklagene kom ble han kort tid etter droppet av sitt eget talentbyrå - A3 Artists Agency, og mandag ble det kjent at han også hadde fått sparken fra TV-serien The Equalizer med umiddelbar virkning, skriver New York Post.

- Med umiddelbar virkning vil Chris Noth ikke filme flere episoder av The Equalizer, sa Universal Television og CBS i en uttalelse til avisen.

Skuespilleren vil imidlertid fortsatt bli sett i kommende episoder av serien som allerede er spilt inn.

Ikke nok med både sparken i talentbyrået og TV-serien, Noths samarbeid med Peloton og deres reklamefilm for Peloton-sykler har også blitt fjernet i kjølvannet av anklagene.

Bryter stillheten

I mellomtiden har det imidlertid vært svært stille fra Noths «And Just Like That...»-kolleger, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon og Kristin Davis.

Les også: Stjernene i sorg etter at Drakeo the Ruler ble drept: - Håper familien hans går til søksmål

Mandag brøt de derimot tausheten. I en felles uttalelse delt i sosiale medier skriver de tre skuespillerne at de støtter kvinnene som har stått fram med sine historier.

«Vi er veldig lei oss over å høre anklagene mot Chris Noth. Vi støtter kvinnene som har stått frem og delt sine smertefulle opplevelser. Vi vet det må være en vanskelig ting å gjøre, og berømmer dem for det», skriver de i den korte uttalelsen.

Alle de tre kvinnene har delt uttalelsen i sine sosiale medier.

Sto fram

De to første kvinnene som anklaget skuespilleren for seksuelle overgrep ble bare omtalt med fornavn, Zoe (40) og Lily (31). Hver for seg lot de seg intervjue av The Hollywood Reporter om overgrepene, som skal ha skjedd med to måneders mellomrom ifølge dem.

Kvinnene, som ikke skal ha noen kjennskap til hverandre, fortalte at det var grunnet den nylige reklamekampanjen og pressemeldinger om skuespillerens comeback i TV-serien som trigget smertefulle minner om hendelsene de hevder skjedde i henholdsvis Los Angeles og New York i 2004 og 2015.

Les også: Mor (44) og datter (21) vekker oppsikt: – Vi drar gjerne på dobbel-date sammen

Kvinnene anklager skuespilleren for å hatt samleie med dem uten samtykke i leiligheter skuespilleren selv disponerte. Kvinnene skal ha vært 22 og 25 år gamle da overgrepene skal ha funnet sted.

Den tredje kvinnen ønsket å være anonym, men brukte pseudonymet Ava. Sistnevnte skal ha vært 18 år da de angivelige overgrepene fant sted.

Noth har som nevnt avvist anklagene.