Fredag slapp det sør-koreanske boybandet BTS sitt etterlengtede album «Map of the Soul: Persona». I forbindelse med det har ARMY, som bandets globale fanskare kaller seg, satt opp rekorder de ønsker å slå i forbindelse med lanseringen.

Blant de mest spennende rekordene er flest antall visninger av musikkvideoen til tittellåta på YouTube i løpet av 24 timer.

Det har i forkant versert ulike mål både på Instagram og Twitter, men visse gikk igjen: Å danke ut den inneværende rekorden, eller få 65 millioner eller flere visninger. Andre siktet mot 100 millioner visninger.

Den rekorden viste seg å være lett match for fansen, for allerede etter drøyt 15 timer var den gamle rekorden på 56,7 millioner historie. Deretter fortsatte det og «Boy with Luv» endte etter 24 timer på svimlende 78 millioner visninger.

Det er et resultat av hardt arbeid av den lojale fansen, kalt ARMY, som har sørget for det enorme antallet visninger.

via GIPHY

LES OGSÅ: BTS er verdens største boyband

Ville danke ut Ariana Grande og Blackpink

Fra tidligere har Ariana Grandes «thank u, next» ledet an siden november, bare for å bli danket ned fra tronen av et annen k-popband 5. april. Da var det Blackpinks «Kill This Love» som nådde 56,7 millioner visninger på 24 timer.

via GIPHY

Nå er altså den rekorden historie.

Det var låten «Boy with Luv» som er laget i samarbeid med den amerikanske artisten Halsey som skulle opp til dyst fredag. Musikkvideoen er fargerik og i kjent BTS-stil, både når det kommer til rådyre moteklær og energiske dansescener.

Her kan du se BTS' ferskeste musikkvideo «Boy with Luv»:

Det norske dansecrewet UNC, som står for Urban Nordic Crew, pleier å øve inn blant annet BTS' avanserte koreografier fra et dansestudio på Grünerløkka.

De syv jentene i gruppen brukte fredagen usedvanlig effektivt, allerede timer etter videoen var sluppet hadde de lært seg store deler av dansen til boybandets nye låt:


Uvanlig sterk og dedikert fanskare

Siden albumlanseringen til «Map of the Soul: Persona» ble kjent i mars, har ARMY verden over forberedt seg til rekordforsøkene. Dette gjør fansen blant annet gjennom å dele tips til hvordan de ulike plattformene som YouTube og Spotify registrerer faktiske visninger. Fra og med utgivelsesdatoen 12. april og i tiden fremover skal de få sjansen til å vise sin styrke.

Tidligere har denne styrken sørget for at BTS har blitt det første koreanske popbandet som har klart å slå gjennom og gjøre suksess i USA.

Dette har de blant annet gjort gjennom å vinne prisen «Top Social Artist» på Billboard Music Awards både i 2017 og 2018, være prisutdelere på årets Grammy-galla og opptredener på velkjente talkshow som Ellen, Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon, The Late Late Show with James Corden og Graham Norton. I helgen er de trekkplaster for humorprogrammet Saturday Night Live.

Fargerik og visuell video

Boybandet solgt ut stadionturnéer både i USA og Europa som varmt hvetebrød i våres. Videoen kan også late til å ha hentet inspirasjon fra nettopp Hollywood og kulissene fra en annen kassasuksess, nemlig filmen «La, La, Land».

via GIPHY

Blant fansen spås det også at en av scenene henter inspirasjon fra Van Gogh og hans malerier. Dette vil ikke overraske fansen, ettersom Taehyung, eller V som han er kjent som i gruppen, er selverklært kunstelsker.

Henter inspirasjon fra psykologien

Albumet «Map of the Soul: Persona» henter derimot inspirasjonen sin fra et helt annet sted, nemlig fra den sveitsiske psykiateren og psykoanalytikeren Carl Jung, og hans «Map of the Soul: An Introduction by Murray Stein».

Jung anses som faren til analytisk psykologi og i boken utforskes blant annet egoet og selvet, personlighetens mørke og individualitet. Her får BTS befestet sitt grep om tematikken selvfølelse og mental helse, som har vært byggesteiner i låtskrivingen helt siden debuten i 2013. Nettopp dette fokuset anses som en suksessoppskrift for de syv guttene i boybandet.

Det ferskeste albumet, som henter sitt navn fra Persona-teorien, er forventet å følges opp av flere utgivelser om ikke lenge. Det spekuleres i om teoriene om «Shadow» og «Ego» kan være navnet på oppfølger-platene.

Uansett hva det måtte bli, vil utvilsomt hvert eneste steg BTS tar følges med argusøyne av den internasjonale musikkbransjen, og støttes av dedikerte ARMYs.