De siste ukene har en hel verden ventet i spenning på når hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) skal ønske velkommen til deres første barn.

Spekulasjonene har virret den siste tiden om at hertuginnen allerede skal ha født. For noen uker siden uttalte imidlertid ekteparet at de ønsket å holde fødselen av deres første barn privat så lenge som mulig.

Nå bekrefter Buckingham Palace overfor BBC at fødselen til hertuginne Meghan er i gang.

- Tidlig i morges begynte hertuginnens fødsel. Hertugen av Sussex var ved hennes side. En kunngjøring kommer snart, heter det i uttalelsen.

Ifølge Rhiannon Mills, kongelig reporter hos Sky News, skal han ha kilder på at det skjedde i morges.

Hvor Meghan skal føde er foreløpig ukjent, ifølge nyhetskanalen er det muligheter for at hertuginnen føder hjemme på Kensington Palace.

Ett år etter bryllupet

Fødselen kommer omtrent ett år etter at Meghan og Harry giftet seg i et overdådig bryllup i Windsor den 19. mai.

Allerede kort tid etter at bryllupet fant sted startet spekulasjonene om når hertuginnen skulle få barn, og hertugparet ble utsatt for en enorm rykteflom. Spesielt etter at hertugparet gjestet bryllupet til prinsesse Eugenie (29) og Jack Brooksblank (33).

Da var det flere som hevdet at Meghan forsøkte å skjule magen med et løssittende antrekk.

Det var likevel ikke før i oktober, da hertugparet var på sitt første offisielle utenlandsbesøk sammen, at de slapp nyheten.

Plettfritt svangerskap

I motsetning til hertuginne Kate (37), som blant annet har slitt med ekstrem svangerskapskvalme i sine tidligere svangerskap, har Meghan gått gravid uten de største utfordringene.

I løpet av svangerskapet har hertuginnen møtt opp til de aller fleste offentlige arrangementene, som en hertuginne er pliktet til, og stolt vist frem den voksende magen.