*Nettavisen* Livsstil.

Calle Halfvarrson om den mye omtale videoen: - Jeg angrer

«Landskampen»:

- Jeg visste ikke hva jeg hadde sagt ja til, innrømmer Calle Halfvarsson overfor Petter Northug.

12.09.19 07:23

Gjennom Petter Northugs (33) skikarriere var det ingen andre som var større konkurrenter for ham enn svenskene og Calle Halfvarsson (30). Til tider var det nesten viktigere å slå svenskene enn det det faktisk var å vinne rennet.

Det enorme konkurranseinnstinktet har ført til at det har gått et par kuler varmt mellom det norske og svenske skilandslaget - og særlig mellom Northug og Halfvarsson.

Med sine krasse kommentarer og uttalelser skapte forholdet mellom de to skistjernene ofte heftige mediestormer. Spesielt toppet det seg kanskje da Halfvarsson, sammen med NRK-profilen Nicolay Ramm (30), la ut en musikkvideo med et stikk til Northug og det norske langrennslandslaget.

Med motorsag kappet han av både hodet og bein på en pappfigur av Petter Northug, og sang blant annet «Who the fuck is Norway», eller «Hvem faen er Norge» som det betyr på norsk.

- Angrer

I TV 2 sitt helt nye program, «Landslaget», der de norske skiheltene konkurrerer mot de svenske skiheltene i alt annet enn skisport, kommer det frem at Halfvarsson angrer bittert på at han takket ja til å være med i musikkvideoen.

Se klippet øverst i saken!

- Greia var vel at, uten at det skal være en unnskyldning, så visste jeg ikke hva jeg skulle være med på annet enn at vi skulle lage en musikkvideo. Jeg hadde ikke en gang lest teksten jeg skulle synge, forteller Halfvarsson i kveldens episode av «Landskampen».

- Det ble jo ikke noe bra, og det var mange som kritiserte meg og mente at det satte meg selv i et dårlig lys, sier han videre og forteller blant annet at han mottok trusler fra folk som fant videoen støtende.

Sterke reaksjoner

Som nevnt gikk ikke akkurat musikkvideoen uberket hen, der kritikken haglet fra både nordmenn og svensker.

Aftonbladet-kommentator Patrik Brenning blant andre kalte det hele for «sexistisk,pinlig og smakløst» i en kommentar i den svenske avisen.

Det hele endte veldig uheldig, der Halfvarsson anklaget NRK for løftebrudd i forbindelse med innspillingen.

- Jeg hadde blitt lovet at jeg skulle få se det, før det ble lagt ut, men det fikk jeg ikke. Jeg sa under innspillingen at enkelte ting kanskje ikke var helt okay. Men som sagt, jeg ber om unnskyldning, uttalte Halfvarsson den gang.

- Det er ikke jeg som står bak dette, sa svensken om stuntet.

Nettavisen har vært i kontakt med Nicolay Ramm som ikke ønsker å kommentere saken i dag. Den gang kommenterte imidlertid NRK saken, om mente at det var sterkt å kalle det for et løftebrudd.

- Å kalle det et løftebrudd er sterkt. Slike avtaler gjør vi aldri. Etter vår oppfatning ble det inngått en løs avtale, som det ofte det blir, om at de medvirkende som vil se det, får se det før det blir publisert. Det var aldri noe premiss for hverken deltagelse eller publisering, uttalte Janne Frediksen til VG den gang.

«Landskampen» sendes på TV 2 torsdag klokken 21:40.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.