(MELK & HONNING): «Canada Goose» har de siste årene virkelig vært ettertraktet her hjemme de siste årene, selv om merket ble startet allerede på 50-tallet.
«Alle» skulle absolutt ha en parkas med pelskant på hetten, hvor pelsen kommer fra ville prærieulver i Nord-Amerika.
Men merket har også følt på at de har blitt kritisert for å bruke ekte pels, deriblandt fra dyrevernorganisasjonen Peta.
Nå gjør merket en helomvendig.
Slutter med pels innen 2022
Innen utgangen av 2022 skal merket kutte ut all pels fra sine produkter.
Jakkemerket vil også slutte å kjøpe pels innen utgangen av 2021. Dette som en del av en plan om å bli mer bærekraftig, ifølge The Independent.
Nyheten kommer etter at merket i fjor annonserte sin første bærekraftsstrategi som inkluderte blant annet å eliminere plast fra sine fabrikker og å bli helt karbonnøytral innen 2025.
Den gang besto planen også av å slutte å kjøpe pels fra pelsjegere og heller bruke kun såkalt «reclaimed fur», fra 2022 av.«Reclaimed fur» skal ifølge PETA være pels som allerede eksisterer i verdikjeden, som eksempelvis pels fra usolgte jakker eller pelsrester.
Les også: Gorilla Glue Girl gikk viralt med superlim i håret – lanserer egen hårpleie
Merket føyer seg med det inn i den lange rekken av aktører som kutter ut pels fra sine produkter og kolleksjoner.
– Vi heier på «Canada Goose»
Helomvendingen til «Canada Goose» faller i svært god jord hos dyrevernorganisasjonene her hjemme.
– Det er en fantastisk seier for dyrevernbevegelsen at «Canada Goose» kutter ut pels. At en merkevare som har vært så sterkt forbundet med pels nå kaster ut produktet, viser at vi står ved et veiskille, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen til Melk & Honning.
Kleveland tror at hele pelsindustrien kan forvente en endring etter at «Canada Goose» kutter pelsen.
– For ettertiden tror jeg kampen om pels vil bli definert som før og etter «Canada Goose» ga det opp. Det er klokt av dem å komme med beslutningen nå, for å begrense negativ omtale i løpet av høsten.
Siden 2022 er om bare et halvt år, mener Kleveland er det er et godt mål for «Canada Goose» for å omstille seg.
– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si dette, men vi heier på «Canada Goose» nå i deres omstilling for å bli en mer etisk og bærekraftig merkevare.
Les også: Slik lager du sommerdrinker med rosévin som en proff