For tiden er artist Carina Dahl (37) aktuell i «Kompani Lauritzen» på TV 2, der hun er blant kjendisene som prøver å bli «den beste versjonen av seg selv» med militær hjelp.

I programmet må Dahl og de andre deltakerne gjennom en rekke både fysiske og mentale utfordringer, men etter at innspillingen var ferdig var det ikke slik at utfordringene var over for artisten. Da dukket det nemlig opp nye problemer.

Les også: Får tyn for spesialavtale: – Herregud, da. Du vet jo hva du har blitt med på

Det var mot slutten av fjoråret at Dahl først kjente på noen stemmeproblemer, og på nyåret fikk 37-åringen svar på hva som plaget henne. Hun hadde da en cyste på stemmebåndet.

Måtte kanskje operere

I en SMS til Nettavisen skriver Dahl at hun nå er friskmeldt, og etter mye oppfølging hos logoped er hun klar for å bruke stemmen sin igjen.

– Heldigvis er jeg helt friskmeldt nå etter å ha gått hos en veldig god logoped og tatt veldig mye hensyn. Så nå er jeg superklar for å spille konserter fremover. Helt frisk er jeg! Takk gud for det, sier Dahl.

Men før Dahl ble offisielt friskmeldt, fortalte hun i februar at hun potensielt må operere. Og en eventuell operasjon må i så fall passe med hennes svært travle timeplan.

Les også: Carina Dahl mistet besinnelsen: Ble kalt inn til samtale med TV 2

– Det er ikke en ondartet greie, liksom. Men det er jo noe som forstyrrer stemmen min som gjør meg veldig sliten, sa den TV-aktuelle 37-åringen til Nettavisen under premierefesten til «Kompani Lauritzen» og la til:

– Nå har jeg jo prøvd å kjøre litt logopedøvelser og stemmehvile og sånt, så får vi håpe at den trekker seg tilbake. Hvis ikke må jeg operere, og da har jeg fått beskjed om at jeg må holde kjeft i to måneder. Og lykke til med det.

Av den grunn kunne hun blant annet ikke operere like før sommeren, da den fort kunne fylles opp med festivaloppdrag.

– Så i år blir det ikke noe operasjon uansett. Det går ikke, det er for travelt, sa hun.

– Skal egentlig være stille

Den siste tiden har Dahl gått til logoped i håp om at stemmen klarer å bedre seg på egen hånd, og blant annet har hun måtte hun lære seg å snakke på en litt annerledes måte enn hun er vant til.

– Det er ikke så veldig lett, for jeg har en litt særegen greie, på en måte. Men jeg gjør masse rare øvelser og lærer meg å snakke på en mer skånsom måte, sa Dahl lattermildt.

I tillegg hadde hun de siste månedene unngått å synge så langt det lot seg gjøre.

– Altså, jeg skal jo egentlig være stille. Men så hadde jeg nylig slippfest for den nye singelen min med gjengen, liksom. Men utover den festen har jeg faktisk ikke sunget på en måned. Det er helt spinnvilt, helt rart, delte 37-åringen.

Dahl legger ikke skjul på at det har vært utfordrende å ta så mye hensyn til stemmen, og fortalte samtidig at hun til tider har hatt vondt dagen derpå dersom hun har brukt stemmen sin mye.

– I hvert fall når jeg slipper en låt som heter «Best på fest», for da skal jeg jo liksom prøve å leve litt opp til det.