Det blir både dramatisk og anstrengt stemning denne uken på «Kompani Lauritzen», da munnhuggeri oppstår mellom en av deltakerne og fenrik Geir Aker.

Flere krevende døgn med lite mat og søvn har tært på deltakerne, og for Carina Dahl (37) førte det til en kort lunte.

Da hennes lag fikk tilsnakk av Aker under øvelsen «hurramegrundt» klarte ikke Dahl å holde tilbake, og fyrte løs mot fenriken.

Les også: Får tyn for «Kompani Lauritzen»-spesialavtale: – Herregud, da. Du vet jo hva du har blitt med på

TV-øyeblikket har fulgt Dahl i lang tid etter innspillingen, og hun legger ikke skjul på at hun var bekymret over at hendelsen ville nå millioner av seere av «Kompani Lauritzen».

Klarte ikke å holde tilbake

For i den siste øvelsen i rekruttperioden måtte deltakerne nøye seg med kun én Twist-bit og litt vann før de måtte ut på en lang marsj mens de bar på tunge stokker.

De krevende forholdene førte til at Thomas Hayes (26) svimte av under marsjen, og fenriken var raskt ute med tilsnakk over lagets teamarbeid. Dahl hadde store vansker med å ta til seg ordene til fenriken, og ordvekslingen ble fort opphetet.

– Jeg følte meg veldig arrestert, og han fikk oss til å føle på skam for at man ikke har gjort det man skal, sier Dahl til Nettavisen om krangelen med fenriken.

Her renner det over for Carina Dahl – se videoen under:

Artisten og TV-profilen sier hun ikke er fremmed for å ta kamper, og sjeldent lar seg overkjøre. Men med fenriken innså hun fort at det var nytteløst å gå mot han.

– Det var ikke noe vits i å krangle mot fenriken, for han har «alltid» rett. Men jeg kjente på en voldsom urettferdighet, og man følte seg hjelpeløs når det ikke nyttet å snakke.

Måtte kontrollsjekke krangelen

Dahl har deltatt i en rekke realityprogram tidligere og hun har ikke alltid vært like nøye på fremstillingen av seg selv. Men «Kompani Lauritzen» var derimot et unntak, og for første gang ba Dahl om få gjennomgå TV-materiale før det ble vist på skjermen.

Hun ble derfor tatt inn til samtale med TV 2 hvor hun fikk se gjennom episoden, og ifølge 37-åringen var hun litt engstelig for hvordan krangelen ville ble seende ut på TV-skjermen.

– Vanligvis hadde jeg ikke brydd meg om det, men jeg var veldig bekymret for hvordan det ville bli klippet. Så jeg ville passe på at historien kom riktig fram, sier Dahl og legger til at hun ikke trengte å be produksjonen om å fjerne sekvensen fra episoden.

Les også: Fikk store vansker under «Kompani Lauritzen»: – Ble nektet medisiner

Selv om krangelen som vises på TV er kortet ned, er Dahl fornøyd med fremstillingen av utvekslingen mellom henne og Aker. Hun legger ikke skjul på at hun trenger en pute foran ansiktet når hun gjenopplever krangelen under onsdagens episode:

– Det er jo aldri gøy å se seg selv gråte og være frustrert. Det er ingen som er på sitt beste når man er sint, ler hun.

Ville pakke sekken

Dahl sier selv at hun er et følelsesmenneske, og at det kan gå en kule varmt innimellom, men som oftest går det fort over. Det tok derimot litt lengre tid før diskusjonen med Aker gikk over. Ikke bare hadde Dahl fått nok av situasjonen, hun hadde også fått nok av programmet.

En svært emosjonell Dahl gjorde det tydelig overfor fenriken at hun ville tre av og forlate Setnesmoen leir.

– Jeg var veldig forbannet og jeg følte på en håpløshet. Jeg klarte ikke å skjønne hvordan dette konseptet skulle funke for meg, sier Dahl til Nettavisen.

Dahl legger til at hun under innspillingen hadde store vansker med å forholde seg til talemåten til fenriken, og taklet dårlig å bli snakket til som om man var dum.

Men Dahl hadde derimot ingen planer om å trekke seg med kameraene til stede. Hun hevder i episoden at kontrakten hennes tilsier at hun ikke er pliktet til å trekke seg foran kameraene. Til Nettavisen forklarer Dahl hun det slik:

– Jeg gidder ikke å stille meg opp foran alle sammen, og si at jeg trekker meg og «ha det bra». Hvorfor skulle jeg gjøre det for at det skal bli bra TV når jeg følte at hele konseptet bare raknet.

Les også: «Kompani Lauritzen»-profilen avslører traumatisk fortid: – Blodet sprutet

Selv om Dahl var sikker i sin sak om å trekke seg, fikk hun omsider summet seg og roet tankene.

– Jeg er ikke en «quitter». Jeg vet jeg hadde angret hvis jeg hadde gjort det, og jeg var ikke ferdig med den opplevelsen ennå.