Realityprofilen Carl Aksel Jansen (25), kjent fra «Paradise Hotel», ble tirsdag dømt til fengsel i to år og fire måneder for grove bedragerier for over 4,5 millioner kroner.

Han slipper imidlertid å sone dersom han gjennomfører et narkotikaprogram, opplyser hans forsvarer, Petter Bonde, til VG.

– Min klient er veldig fornøyd, og jeg mener retten har utformet en en fornuftig og riktig straff, sier Bonde.

Jansen er i tillegg dømt til å betale erstatning i millionklassen.

Les også: Realitydeltaker siktet for overgrep mot barn - tatt ut av produksjonen

Kan slippe fengsel

Da rettssaken mot Jansen gikk i mai, sa aktor at Jansen er egnet til narkotikaprogram, et alternativ til ubetinget fengselsstraff for rusmiddelavhengige som dømmes for kriminalitet knyttet til avhengighet.

Dette programmet innebærer rehabilitering mens man soner dommen, men dersom programmet ikke blir fulgt blir dommen omgjort til fengselsstraff.

Les også: Realitydeltaker ble dømt til fengsel for voldtekt - nå er han frikjent

Jansen har selv uttalt at han har et rusproblem.

– Jeg mister dømmekraften, jeg mister empati. Jeg vet ikke, jeg har null følelser for mennesker, og spesielt de som er rundt meg, sa han om hvordan han ble påvirket av blant annet tablettbruk over tid i retten forrige måned, ifølge VG.

Lånte millioner i andres navn

Jansen sto tiltalt for 33 punker, som innebar både grovt bedrageri, hvitvasking og kjøring i ruspåvirket tilstand.

Han erkjente straffskyld eller delvis straffskyld for alle punktene.

Les også: To realitykjendiser dømt til fengsel

I bedrageridelen av saken er det totalt seks fornærmede, der Jansen ved å få tak i BankID-opplysninger skal ha lånt millioner av kroner i andres navn.

Jansen ble pågrepet i september 2019, og satt den gang i varetekt i to måneder. Gjennom flere avhør har han siden erkjent straffskyld for bedrageri knyttet til flere av personene som har fått tatt opp lån i sine navn.