Gå til sidens hovedinnhold

Caroline Berg Eriksen gruet seg til datteren begynner på skolen: - Det er et voldsomt press

Caroline Berg Eriksen:

- Det er et stort ansvar å gi barna mestringsfølelse. Det viktigste er å ha det trygt på skolen, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H).

Det var nok mange spente elever utenfor skoleportene mandag morgen, da første skoledag etter sommerferien var i gang for de aller fleste.

Ekstra spenning var det kanskje for førsteklassingene som for aller første gang satte seg ned ved skolepulten. For foreldre er også dette en dag med mye følelser og spenning i kroppen.

Les også

Her er Erna Solberg på sin første skoledag

Toppblogger og influenser Caroline Berg Eriksen (32) kunne allerede i juni, under sommerfesten til Elle, fortelle at hun hadde begynt å grue seg til august da datteren begynte på skolen.

- Det er veldig, veldig rart og jeg har egentlig ikke klart å ta det helt innover meg enda. Jeg må bearbeide det litt, sa hun til Nettavisen den gang.

- En milepæl

Det var i november 2013 at Caroline Berg Eriksen og ektemannen Lars-Kristian Eriksen (36) ble foreldre for første gang til lille Nelia (5).

De har også datteren Naia (3) sammen.

Tanken på at datteren allerede er blitt skolejente er skremmende, synes Berg Eriksen, og de har lenge forberedt seg til datterens skolestart.

- Jeg må egentlig forberede med selv mentalt. Lars-Kristian synes ikke det er like skummelt som meg. Jeg synes det er en veldig milepæl og veldig vemodig, men det er jo egentlig bare veldig fint. Det er jo helt sprøtt at hun er blitt en skolejente allerede, uttalte hun.

Bekymret for mobbing

Selv om Berg Eriksen er sikker på at datteren vil takle den nye skoletilværelsen veldig bra, innrømmer hun at hun likevel ikke klarer å la være å tenke på hvorvidt datteren vil trives på skolen eller ei.

- Hva er det som er så skummelt med at hun starter på skolen?

- Det verste som kan skje er selvfølgelig mobbing og slike ting. Det er noe jeg tenker veldig mye på, og man vet ikke hva man kan gjøre for å forhindre at det skjer, fortalte hun, og fortsatte:

- Og så er det det presset med å begynne på skolen. Jeg vet jo at det er mye press blant unge i dag, og det begynner i veldig tidlig alder. Prestasjoner på skolen, og dette med at det forventes veldig mye allerede nå. Hun er ikke blitt seks år engang.

- Lærerne må skape trygghet

Det er nok flere enn Caroline Berg Eriksen som bekymrer seg for førsteklassingen sin i dag.

Ifølge kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) er det lærerne sin oppgave å skape trygghet for elevene, hvis de skal kunne forlate grunnskolen med god selvfølelse og mestringsfølelse.

- Det er et stort ansvar å gi barna mestringsfølelse. Det viktigste er å ha det trygt på skolen. Trygge barn lærer best. Og så er det viktig med tidlig innsats. At problemer ikke vokser seg store, enten det er sosiale utfordringer eller handler om kunnskap, uttalte Sanner foran foreldre og barn på Grorud skole mandag morgen, ifølge NTB.

Han trakk også fram betydningen av å få nye venner.

- I talen til elevene sa jeg at hvis det er én ting de skal gjøre i dag, så er det å si hei til en de ikke kjenner fra før, sier Sanner, som husker hvor viktig det var å få nye venner da han selv begynte på skolen.

Les også

Caroline Berg Eriksen om livet i Sarpsborg: - Jentene mine skal i hvert fall ikke bli noen «rånerbabes»

Les også

Forelde som tar barna ut fra skolen, må straffes

Kommentarer til denne saken