I rettssaken som for tiden pågår i New York mot Ghislaine Maxwell (59), partneren til den avdøde sexforbryteren Jeffrey Epstein, ble norske Celina Midelfart (48) nylig nevnt.

Det har tidligere vært kjent at Celina Midelfart har vært blant passasjerene på Epsteins privatfly – «Lolita Express».

I rettssaken, som startet mandag på Manhattan i New York, ble Epsteins tidligere pilot, Dave Rodgers, nylig spurt om hva den avdøde forretningsmannens forhold var til enkelte av passasjerene på det mye omtalte privatflytet gjennom årene.

Les også: Celina Midelfart har vært om bord i privatflyet til Jeffrey Epsteins flere ganger

Da Rodgers i retten i ble spurt om han var kjent med at Jeffrey Epstein hadde et romantisk forhold til norske Celina Midelfart rundt år 1996, svarte han ja, skriver Daily Mail.

Dette avviser Midelfart selv overfor VG torsdag.

– Påstanden er usann

Overfor avisen forteller Midelfart at påstanden fra piloten om at hun og Epstein var romantisk involvert ikke stemmer.

– Påstanden er usann. Jeg har aldri hatt noe forhold til eller datet Epstein. Jeg har aldri hatt noe nært forhold til Epstein, skriver Midelfart i en e-post til avisen, og legger til at Epstein inngikk i bekjentskapskretsen rundt Donald Trump (75) – som hun som kjent også har vært del av en periode.

Videre forklarer 48-åringen hvorfor de to hadde kontakt i utgangspunktet. Dette skjedde da Midelfart skulle investere noen midler i USA for over 25 år siden, og hun ble anbefalt Epstein – som den gang jobbet for meglerhuset Bear Sterns.

Les også: Tegning av Ghislaine Maxwell får internett til å koke: – Jeg blir gal

Midelfart legger ikke skjul på at saken går hardt inn på henne, og forklarer også et bilde av seg selv og Epstein der hun kysser ham på kinnet. Bildet er publisert av VG, og Midelfart forklarer at det ble tatt under en tennisturnering for om lag 25 år siden der hun var gjest av Donald Trump.

– Bildet gir et helt feilaktig inntrykk av at jeg har hatt et nært forhold til Epstein. Jeg finner det både fortvilende og belastende.

Avslutningsvis påpeker Celina Midelfart at hun aldri har møtt Maxwell, som nå altså står for retten.

«Lolita Express»-passasjer

Det var i desember 2019 at Dagens Næringsliv fikk tilgang til passasjerlistene fra Epsteins privatfly.

Disse viste at Midelfart hadde vært om bord flere ganger.

Midelfart skal første gang ha vært om bord i privatflyet i august 1996 – på en flytur fra New Jersey til Florida. Epstein og Midelfart skal ha vært de eneste passasjerene om bord.

Midelfart forklarte den gang følgende til avisen:

– Jeg hadde penger plassert hos Bear Sterns under hans ansvar på midten av 90-tallet da jeg studerte i New York. Han inngikk i en felles forretningsmessig bekjentskapskrets. Jeg har ikke hatt noe med ham å gjøre siden 1996/1997.

Les også: «Et seksuelt rovdyr»: – Deltok konstant i sexorgier

Jeffrey Epstein var siktet for menneskehandel og for overgrep mot flere unge jenter og kvinner. 66-åringen satt varetektsfengslet og var anklaget for menneskehandel og seksuelle overgrep mot unge jenter gjennom en årrekke, til han ble funnet død i høysikkerhetsfengslet 10. august 2019.