H3 ARENA / FORNEBU (Nettavisen): Etter en intens finale med skyhøye forventninger fra dommere, publikum og TV-seere var det Cengiz Al (25) og Rikke Lund (27) som til slutt kunne smykke seg med vinner-pokalen og tittelen som vinneren av den aller første sesongen av «Skal vi danse: All stars».

– Hva annet skal det føles ut som, det er helt nydelig, målet er nådd og det er takket være publikum som har stemt på oss der hjemme, sier Al til Nettavisen.

Les også: Innrømmer sterke følelser for hverandre: – Mange hensyn å ta

– Det er veldig deilig å vinne, jeg skal ikke legge skjul på det, men jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått være i finalen med Jørgine, sa Al da han ble kåret som vinner.

Kjempet etter seieren for andre gang

Både Al og Vasstrand har kjempet seg til finalen tidligere. Så det var ikke til å legge skjul på at seieren smakte ekstra godt i år for vinneren.

Les også: Måtte trekke seg etter skade: – Mer alvorlig enn jeg trodde

– Vi går inn for å vinne. Det regner jeg med at Jørgine gjør også. Det er gøy bare å komme til finalen, men man vil jo vinne og ta den pokalen ja, fortalte Cengiz Al til Nettavisen.

Det ble en svært jevn aften på parketten, og dommerne delte ut 30 poeng til finalistene gang på gang mens de kriget med hverandre etter den gjeve pokalen.

Men etter å ha gjennomført tre danser med dansepartneren sin, var det altså Cengiz Al (25) og Rikke Lund (27) som sjarmerte TV-seerne i senk, og som gjorde at de ble kåret vinner av årets «Skal vi danse: All stars».

Dermed ble det Vasstrand, som måtte se seg slått og kan smykke seg med en andreplass i årets «Skal vi danse: All stars».

– Helt nydelig

At seieren ikke har gått helt opp for Al enda er ganske tydelig. Han forsøker å samle følelser og ord til å beskrive seieren.

– Hva annet skal det føles ut som, det er helt nydelig, målet er nådd og det er takket være publikum som har stemt på oss der hjemme, sier han til Nettavisen.

På spørsmål om han har bestemt seg hvor pokalen skal få plass, svarer han følgende:

– Den skal på turné. Den kommer til å forflytte seg til litt forskjellige steder til alle som har bidratt til at jeg skal få til det her.

Les også: Oppløst i tårer etter siste «Skal vi danse»-opptreden: – Så takknemlig

Da Al deltok i dansekonkurransen i 2017, ble han slått av programleder Helene Olafsen i finalen. Nå legger han ikke skjul på at det er deilig å ha en seier i boks.

– Det er veldig deilig å stå ved siden av Helene Olafsen og bære på den her, «ser du hvem som vant nå eller», sier han spøkefullt og legger til at det er viktig å ha litt humor i det også.

Videre forteller Al at han har hatt en bevisst strategi fra dag én.

– Jeg har fokusert på all lidenskapen jeg har erfart fra skuespill og prøvd å dyrke det inn i ballroom, og da har Rikke vært riktig person til å forstå hva jeg prøver å si, sier han rettet mot dansepartneren Rikke Lund.

– Var klar over at det kunne skje

Overfor Nettavisen forteller Vasstrand at det er kjipt at det ikke ble en seier i år, men at hun var innstilt på at en andreplass kunne være realiteten.

– Det får vi ikke gjort noe med, vi var veldig klar over at det kunne bli en andreplass, sier Vasstrand.

Videre forteller hun at det blir derimot ikke den siste dansen vi får se av hun.

– Om Santino vil det eller ei så skal vi danse mer.

Da influenseren ble slått ved målstreken sist var det nemlig en tydelig skuffet Vasstrand som tok seg en pause fra det hele da kameraene ble skrudd av. Først etter å ha roet seg på et bakrom kom hun ned på parketten igjen for å snakke med pressen, og heller ikke i ettertid roet skuffelsen seg.

Blant annet tok influenseren til sosiale medier og uttalte at hun bare hadde dårlige minner fra programmet og ikke ønsket å ha noe med «Skal vi danse» å gjøre. Tre år senere fikk derimot pipa en ny lyd, og hun takket ja til et comeback.

Denne gang har hun derimot lært noe nytt om seg selv.

– Jeg står åpenbart her og snakker med dere enn å rase, så kanskje jeg har lært å bli litt mer stolt enn sist, sa Vasstrand med et glimt i øyet.