Chris Brown løslatt etter anklager om voldtekt

CHRIS BROWN er arrestert i Paris, mistenkt for voldtekt. 

CHRIS BROWN er arrestert i Paris, mistenkt for voldtekt.  Foto: Luca Bruno (AP)

Fransk politi har frafalt siktelsen og løslatt rapperen Chris Brown etter at han var anklaget for voldtekt.

24.01.19 13:35

Brown ble pågrepet i Paris mandag, anklaget for voldtekt av en 24 år gammel kvinne. Det meldte nyhetsbyrået AP i en melding på Twitter tirsdag denne uken.

Tirsdag kveld opplyste fransk påtalemyndighet at Brown var løslatt fra varetekt og at siktelsen er frafalt, men at etterforskningen fortsetter.

Torsdag melder nettstedet TMZ at de har kilder som sier at politiet mener kvinnens forklaring «ikke holder vann».

Ifølge kvinnen skal overgrepet ha skjedd på hotellrommet til artisten mellom 15. og 16. januar. Anmeldelsen ble levert den 17. januar.

- Usant

I kvinnens forklaring forteller hun at de to møttes på utestedet Le Crystal Club i Paris før ferden skal ha gått videre til Mandarin Oriental Hotel i hovedstadens sentrum. Hun skal ha blitt med Brown på hotellrommet, hvor hun forklarer at voldtekten skjedde.

Tirsdag kveld la Brown ut en post på Instagram, som han senere har slettet. I innlegget skrev han følgende:

– Jeg vil gjøre dette helt klart. Dette er usant og det er en haug med drittprat. Aldri, skrev han.

Han la til at anklagene er respektløse mot ham, hans datter og hans familie og at det er helt imot hans «personlighet og moral». Uttalelsene er illustrert med et bilde av uttalelsen «Denne merra lyver».

Løslatt tirsdag

Ifølge kilder i politiet ble Brown pågrepet sammen med en livvakt og en venn mandag, og han var tirsdag fortsatt i varetekt mens politiet foretok undersøkelser. En av de andre pågrepne skal være hans livvakt, meldte nyhetsbyrået AP.

AP var også tidlig til å melde om anklagene mot Brown:

Brown sin forsvarer Raphael Chiche sier at hans klient avviser voldtektsanklagen og ønsker å saksøke kvinnen for ærekrenkelse.

Brown sine representanter i plateselskapet Sony Music har så langt kommentert påstandene, melder nyhetsbyrået.

NATTKLUBB: Ifølge den 24 år gamle kvinnen som har anmeldt rapper Chris Brown for voldtekt, møttes de to på nattklubben Le Crystal nordvest i Paris. Bildet viser innsiden av klubben, men er ikke fra den aktuelle kvelden. Foto: Le Crystal Club

Vold

Det er ikke første gang Chris Brown er i konflikt med loven. I 2009 ble han funnet skyldig i å ha banket opp sin daværende kjæreste, popstjernen Rihanna, som ble påført så store skader at hun ikke kunne delta under utdelingen av Grammy-prisene det året.

Brown ble dømt til seks måneders samfunnstjeneste og en prøvetid på fem år for voldsbruken.

I 2014 tilsto han å ha overfalt en fan i Washington, og han ble også anklaget for voldsbruk av en kvinne i Las Vegas.

DØMT FOR VOLD: Chris Brown ble i 2009 dømt for vold mot Rihanna mens de var kjærester. Hendelsen førte ikke til isfront mellom de to, dette bildet  ble tatt under en basketkamp i 2012. Foto: Robyn Beck (AFP / NTB scanpix)

Våpen-tiltale

To år senere hevdet en annen kvinne at han hadde truet henne i Los Angeles. Da politiet ankom satte Brown seg til motverge, noe som resulterte i en tiltale om overfall med dødelig våpen.

I mai i fjor ble han på nytt anmeldt, denne gangen av en kvinne som hevdet at en av rapstjernens venner gjentatte ganger voldtok henne under en fest hjemme i rapperens bolig i Los Angeles i 2017.

Brown har ifølge Billboard solgt over 100 millioner plater siden han debuterte som 16-åring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Chris Brown

Mest lest på Puls

Annonsebilag