Programleder Christer Falck (54) og kjæresten Line Vee Hanum venter for tiden sitt første felles barn, en nyhet Falck selv avslørte i et innlegg på Facebook i starten av november.

Den lille er ventet i januar, og 54-åringen gleder seg stort.

I tillegg er han godt forberedt på pappalivet, som ofte består av travle dager og mindre søvn enn vanlig.

Faktisk er han ekstra godt forberedt, da han de siste månedene har gått gjennom en kraftig livsstilsendring. Falck er nemlig en av kjendisene som deltar i Discovery-satsningen «16 uker i helvete» – der han og fem andre kjente profiler skal jobbe mot en sterkere, sunnere og lettere kropp.

Les også: Nå har du muligheten til å bo i det ikoniske huset fra «Alene Hjemme» – men kun én natt

Da Nettavisen møtte den tidligere «Robinson»-programlederen under vårlanseringen til Discovery tidligere denne uken, kunne han fortelle at deltakelsen i tv-programmet passer perfekt med tanke på familieforøkelsen.

– I sommer så jeg meg selv i speilet og tenkte at dette er ikke en kropp å gå rundt med i fullt alvor. Også fikk vi oss en hund i løpet av sommeren, og den var akkurat gammel nok til å gå lange turer da jeg fikk denne forespørselen. Og ungen kommer i januar, så da ble det sånn: Nå har jeg en høst der jeg kan «shine» meg opp, forteller 54-åringen til Nettavisen.

Derfor takket han ja

Christer Falck har fremdeles to uker igjen av de totalt 16 ukene i «helvete», men merker allerede en tydelig endring.

– Jeg får mye energi av disse greiene. Når du er tjukk sover du lenger, er latere og alt blir slappere. Når man blir tynnere så er jeg oppe klokken 07 om morgenen og vurderer ikke å trykke på en utsettelse på mobilen så den ringer igjen om en time. Nå er det opp, ut med bikkja og få ting gjort, sier han.

Med en lettere kropp blir det også lettere å bli pappa.

– Det er det letteste i verden nå. For nå kan jeg løfte han opp uten å tenke på rygg og vondter. Så det blir stas.

Les også: Line Andersen klar for TV-skjermen etter NRK-konflikten: – Jeg har det kjempefint, for guds skyld

Videre bekrefter Falck at det at han skal bli pappa igjen også var med på å bidra til at han takket ja til deltakelsen. Falck har to barn fra et tidligere forhold, så han blir nå trebarnsfar.

– Det er nok kombinasjonen av hund og pappa som gjorde at jeg sa ja. Jeg pleier å svare raskt nei til nesten alle forespørsler jeg får, for det er mye rart. Men altså, du kan få Martin Johnsrud Sundby som personlig trener du har Anette Skarpaas Ramm - som er Norges nummer én på mat - som ringer en gang i uka og spør om det går bra. Det er en fantasiverden, vi har levd som stjerner. Som Madonna som har med kokk og personlig trener ut på turné, forteller Falck.

– Får mindre å gjøre

Nå er Falck spent på å se hvordan livet blir når han er ferdig med de 16 ukene og om han klarer å bevare vanene.

– Det blir spennende å se hvor mye av det jeg tar med meg videre, men jeg kjenner at det er morsommere å veie lite enn å veie mye, forteller han til Nettavisen og legger til at alt kommer an på hvor mye tid han har til rådighet i hverdagen.

– Det er tid som har vært problemet hele veien. Jeg har gitt ut 200 CD-er i år, gitt ut 50 LP-er og 50 bøker. Det blir nesten én hver dag. Og i tillegg kommer et ganske tidkrevende treningsregime, det har vært 3-4 timer hver dag som går til powerwalk, trening og mat. Så jeg har tenkt at det regnestykket går ikke opp, sier den kjente programlederen.

Han tror derimot han får bedre tid når han blir pappa igjen.

– Jeg får heldigvis litt mindre å gjøre når ungen kommer, for jeg har lagt opp jobben sånn at jeg har redusert arbeidsmengden fra januar. Så til nå har jeg jobbet tre fulltidsjobber, og når jeg snart får barn på fulltid og trener på fulltid så har jeg bare de to tingene. Barn og trening, og litt jobb. Så jeg tror jeg kan komme ut i pluss, sier Christer Falck.

Les også: Realitystjernen anklages for å ha forfalsket sin egen graviditet

Han tror heller ikke pappatilværelsen kommer til å sette en stopper for å fortsette med sin nye livsstil.

– Men jeg kommer ikke til å være like gæren som jeg har vært de siste fire månedene. Jeg tror jeg har funnet en modell som funker, der jeg skal spise sunnere og trene litt mindre enn det jeg gjør nå. Jeg kommer til å trene hver dag uansett, for jeg går powerwalk med bikkja hver morgen. Også kan jeg kanskje gå en gang eller to på helsestudio i uka.

– Jeg tror det skal holde, altså. Så lenge jeg ikke går tilbake på sjokoladekjøret som jeg har vært på, ler han.