Christine Dancke (39) og kjæresten Simon Bergseth (29) ble for litt over et år siden foreldre for første gang til lille Vilje. Nå er også paret og datteren på flyttefot.

I et innlegg på Instagram avslører Dancke at hun skal flytte fra leiligheten hun har bodd i siden 2008.

«Siste uka med å se på himmelen fra sofaen. Helt ekstremt å skulle flytte fra min første leilighet som jeg har bodd i siden 2008, men flaks for den eller de heldige som skal få gleden av å bo i verdens beste nabolag» skriver Dancke i innlegget.

I et annet innlegg skriver hun også at det er flyttekaos i hjemmet for øyeblikket.

Hvor Dancke er på vei er usikkert, og NRK-profilen holder kortene tett til brystet om hva som gjør at hun nå ønsker å flytte.

Nettavisen har vært i kontakt med Christine Dancke som ikke ønsker å kommentere saken.

Komplisert graviditet

Flytteplanene kommer litt over et år etter at Dancke og samboeren ble foreldre for første gang.

Dancke delte i november 2021 delte NRK-profil på Instagram at hun og Bergseth ventet sitt første barn, og for et drøyt år siden kom altså lille Vilje til verden.

Les også: Blir i Norge: – Midt i blinken for «Mesternes mester»

Da graviditeten ble kjent kunne Dancke fortelle at den kom «ekstremt ut av det blå», og at hun aldri hadde tatt det for gitt at hun kunne bli mor, da hun er født med bare én nyre og «halvparten av alle de indre kvinneorganene», som hun selv forklarte på Instagram.

«Dette har egentlig ingen noe med, samtidig er det ekkelt å lyve, gjemme seg og føle på andres blikk (selv om det kanskje bare er noe jeg innbiller meg, men det kan jo være tøft nok i seg selv). Jeg velger derfor å si det som det er: Hei på deg til lille meg inni magen min» skrev hun på Instagram den gang.

En åpenhjertig Dancke skrev videre at det ikke var sikkert om den lille i magen faktisk ville komme til verden.

Les også: Derfor snakker han sjelden om diagnosen: – Har ikke skjult det bevisst

Graviditeten bydde imidlertid på flere problemer for Dancke, som fikk påvist korona like før fødsel – til tross for at hun hadde forsøkt å isolere seg så mye som mulig. I tillegg fikk NRK-profilen påvist svangerskapsforgiftning.

Åpnet opp om mammalivet

Det gikk imidlertid bra med både mor og barn, og da Nettavisen møtte Dancke drøye fire måneder etter fødselen var det en lykkelig nybakt mamma som hadde fått barnefri for å dra på konsert på Rådhusplassen i anledning VG-lista.

– Jeg er så glad for at jeg har verdens beste mann som sier at jeg kan få gå ut og lufte meg litt, sa Dancke til Nettavisen den gang.

NRK-profilen la ikke skjul på at hun trivdes godt i sin nye tilværelse, spesielt med tanke på at hun har klart å kombinere sitt «gamle» liv med sitt nye mammaliv.

– Jeg har alltid vært opptatt av at vi kan være hele mennesker. Vi kan ha det bra, dårlig, være selvsikre og tydelige, men også redde og usikre. Og det kjenner jeg på nå som jeg er mamma, at det er helt nydelig – men det betyr ikke at man mister seg selv fullstendig. Det finnes måter å beholde det gamle inn i det nye, og det er fint, sa hun og la til:

– Jeg føler meg som en superkvinne som klarer å kombinere det.