I januar ble det gjort kjent at Christine Koht har fått en alvorlig kreftdiagnose. I et lengre intervju med Aftenposten A-magasinet forteller hun fredag blant annet om dagen da hun fikk beskjeden fra legen, og om det å leve med frykten.

Les mer: Christine Koht er kreftsyk

– Husker du hva du sa i bryllupet vårt, Pernille? sier hun i A-Magasinets artikkel.

– Du sa at jeg var den modigste du kjente, men også den reddeste. Akkurat nå er jeg ikke modig. Nå er jeg redd. Nå er jeg liv og død-redd.

Ifølge A-magasinet har Koht fått en sjelden form for føflekkreft som ikke kan behandles med cellegift eller stråling, men med immunterapi. Etter å ha blitt operert for en godartet svulst i høst fikk hun beskjeden i november.

Til A-magasinet forteller Koht at hun er «litt hypokonder», og at hun ville skrive en morsom forestilling om nettopp det: «Bør jeg være bekymret?».

Så begynte følelsen å komme, av at det var noe galt og at hun var syk. Hun kjente seg sliten og matt.

Les også: Erna Solberg: – Det kommer til å gå bra med Sindre

Kort tid etter den første operasjonen ble det oppdaget tre svulster til, i mandlene og i svelget, og etter en uke ble Koht ringt opp igjen av legen og bedt om å komme.

«Jeg har dårlige nyheter», var beskjeden hun fikk.

Både kona Pernille og moren Kirsten er til stede under deler av intervjuet, som finner sted både ved hjemmet i Tønsberg. 51-åringen forteller i intervjuet at menneskene rundt henne at hun stadig hører fra de rundt at de tror at det vil gå bra.

- Det er bare jeg som ikke er så sikker, sier hun.