Manager Knut Müller-Nilssen bekrefter at Koht er kreftsyk til Nettavisen.

- Hun har fått en alvorlig kreftdiagnose og er nå til intensiv behandling, Vi må vente og se hvordan dette går før vi kan si noe mer, for det vet vi ikke enda, sier han.

Müller-Nilssen forteller at Koht fikk beskjed om at hun har kreft i slutten av november, etter at hun tidligere på høsten ble operert for en godartet svulst.

Müller-Nilssen vil ikke gå mer innpå hvilken type kreftsykdom Koht har fått.

– Alle våre tanker går til Christine og de rundt henne. Vi håper og ber om at dette fantastiske fyrverkeriet av et menneske blir frisk og kommer tilbake til oss, og scenen, sier Elina Krantz i Stand Up Norge til VG.

Prioriterer å være sosial

Torsdag forteller Christine Koht litt om hvordan det er å være alvorlig kreftsyk, i et innlegg i A-magasinet til Aftenposten. Hun forteller blant annet at moren hennes er opptatt av at hun skal holde seg unna folk som er syke, og bruke mye antibac. Det er imidlertid vanskelig midt på vinteren når så mange er syke.

- Så vel. Selv ikke syke femtiåringer kan gjøre helt som mora di sier. Et sosialt liv, selv om det er lite, er den viktigste av alle kreftpauser. Og jeg har jo Antibac, sier Koht til A-magasinet.

Hun forteller også at kreftsykdommen gjør henne veldig utslitt, og hun orker ikke tanken på å hekle - noe hun vanligvis er veldig glad i å bruke tid på.

Kansellerer forestillinger

Koht, som var Gullrute-nominert i klassen for kvinnelige programledere i 2017, må nå kansellere alle planlagte forestillinger, både på turné og på Latter i Oslo.

- Forestillingens tittel «Bør jeg være bekymret?» var dessverre ja i dette tilfellet, men vi håper og tror at Christine kommer sterkt tilbake, skriver Rune Viken i Stand Up Norge i en pressemelding.

I oktober i fjor måtte hun avbryte en forestilling da hun ikke var helt i form etter den nevnte operasjonen for godartet svulst.

Avslørte at hun var syk

Rett etter nyttår kunne man i hennes faste spalte i A-magasinet (Aftenposten) lese at hun var blitt syk. Der skriver hun blant annet at hun er ved godt mot og velger å se det positive i situasjonen, for eksempel «nå svarer alle på telefonen når hun ringer», melder Viken i pressemeldingen.

- Det er derfor med tungt hjerte vi nå forteller at Christine Koht har fått kreft og at hun for tiden er til intensiv behandling, sier Viken.

Christine Koht takker for all støtte og alle gode tanker som blir sendt til henne og hennes nærmeste.

- Vi ber samtidig om fred og ro i forbindelse med dette, slik at Christine kan konsentrere seg om å bli bedre, fortsetter han.

Stand Up Norge har forsøkt å kontakte samtlige som har kjøpt billett til «Christine Koht – Bør jeg være bekymret?», enten på Latter på Aker Brygge eller på turné.

- Dersom du ikke har blitt kontaktet, så kan du ta kontakt med spillestedet hvor du har kjøpt billett, så får du refundert denne i sin helhet, sier Viken.