Gå til sidens hovedinnhold

Christine Koht hasteinnlagt på sykehus

Konas bursdagsfeiring gikk ikke helt etter planen.

Det melder VG fredag formiddag. Det er Koht selv som i et innlegg på Facebook skriver at torsdagen ble helt annerledes enn hun hadde sett for seg.

Koht skulle egentlig til Oslo for å feire bursdagen til kona, men endte heller opp på sykehuset.

«Så plutselig BANG, ved Sande, fikk jeg ikke puste og hostet og mistet stemmen, og sank sammen», skriver komikeren, som deretter ble kjørt rett til akutten.

Les også: Christine Koht avslører rusavhengighet i ny bok: – Har skammet meg

Kohts kone, Pernille Rygg, kan overfor VG forsikre om at det går bra med Koht, og skriver i en SMS til avisen at «det ordnet seg kjapt».

– Jeg må le

I innlegget på Facebook klarer Koht som vanlig å se humoren i det som kunne vært en alvorlig situasjon.

«I dag er aller første gang at jeg har blitt lagt på båre i ballkjole, festantrekk med rosa lakksko og lys i hodet», skriver hun om antrekket hun hadde på seg for anledningen.

«Så her er jeg, og jeg må le. Plutselig snudde livet til en akutt syke-type fest. (...) Så nyt livet, ta på deg ballkjole og kjør batteri-blomsterslynge, uansett hvor du er»-skriver hun, og legger til at det er lov til å le av henne.

Ingen spredning

Koht fikk i 2018 en alvorlig kreftdiagnose, og har siden delt både opp- og nedturer med følgerne sine i sosiale medier.

De siste tre årene har vært fylt med flere sykehusopphold, og den folkekjære komikeren har flere ganger vært døden nær. I mai i fjor fikk hun imidlertid en gladbeskjed da nye prøver viste at det ikke var spredning av kreften.

Les også: Christine Koht ble holdt kunstig i live: – Jeg ble reddet nok en gang

«Jeg fikk vite mandag at jeg ikke har spredning. Tenk at jeg lever og får oppleve å feire min bursdag i dag! Endelig! Husk å være stolt av deg selv – enten du er tykk eller tynn, syk eller frisk», skrev Koht på Facebook den gang.

Likevel er ikke Koht helt friskmeldt, og hun er hos legen på sjekk hver tredje måned. Grunnet en svært tøff kreftbehandling er heller ikke immunsystemet helt på topp, og Koht er ekstra utsatt for infeksjoner og liknende.

Som følge av dette har det blitt et par sykehusopphold etter at hun fikk flytte hjem i fjor. Blant annet måtte komikeren opereres i halsen i november i fjor etter en infeksjon.