Den folkekjære programlederen og komikeren Christine Koht har delt både opp- og nedturer på sosiale medier etter at det i januar ble bekreftet at hun hadde fått påvist en alvorlig og uhelbredelig form for føflekkreft.

I slutten av oktober delte hun at hun hadde fått forlate Rikshospitalet og at hun skulle til rehabiliteringssenteret Sunnaas.

Tirsdag deler Koht en ny melding på Facebook. Denne gangen på handletur.

«Jeg er så utrolig takknemmelig for alle kjærlige rørende meldinger fra dere. Jeg har aldri opplevd så mye omsorg i hele mitt liv. Og jeg har aldri kjent på hvor utrolig dyrebart livet er», skriver Koht i innlegget.

«Jeg får ofte høre at jeg er sterk, men jeg er også svak. Kroppen min er enormt sliten etter 1 år som dødssyk.»

- Jeg er fargerik inne i meg

I innlegget forklarer hun at hun øver seg på å gå lenger og lenger inn i butikken og i videoen hun har lagt ut fra handleturen viser hun blant annet frem en rulator fargerikt pyntet med blomster og en ballong.

- Se på meg. Jeg er fargerik inne i meg, sier hun blant annet.

Koht forteller at hun har fått skader og nervesmerter etter å ha ligget i koma tre ganger og at hun trener og ber til Gud om at hun ikke må ta ambulansehelikopter til Rikshospitalet igjen.

«Drømmen min nå er en kaffe med Pernille i jula. Og kunne greie å kjøpe for eksempel epler eller salo uten å å bli utslitt.»

Les også: Kreftsyke Koht nærmer seg ett år på sykehus: - Stolt over at jeg fortsatt har humor

- Tar tre måneder av gangen

I slutten av oktober påpekte Koht overfor Aftenposten at selv om hun skulle til Sunnaas var hun ikke frisk.

- Jeg er ikke frisk, men jeg skal videre. Jeg tar tre måneder av gangen. Man drar ikke til Sunnaas fordi man er i form, men for sakte og sikkert å bli bedre, sa hun til avisen.

Kirsten Koht, Christine Kohts mor, sa også da at hun så frem til at datteren skulle overføres.

- Vi håper og vil tro at dette skal gå bra, og tirsdag blir en stor dag for oss. Men fortsatt tar vi en dag av gangen.

Også i starten av november la Koht ut en video av seg selv i butikken.

«Det er MYE jeg må trene på før jeg kan flytte hjem til min elskede Pernille. Åååååå, jeg lengter så veldig hjem !!! Drømmen er at jeg bare kan si « jeg drar ned til butikken og handler jeg « Jeg skal jo lære ALT på nytt , så derfor har jeg små mål hver dag», skrev hun da.