*Nettavisen* Livsstil.

Christine Kohts helsetilstand er uavklart, men ikke umiddelbart livstruende

UAVKLART: Den kjente komikerens tilstand er for tiden uavklart, men ikke umiddelbart livstruende.  Foto: André Clark Utvik (NA24)

Komikeren er fortsatt innlagt på Radiumhospitalet etter at hun fikk leverbetennelse i mars.

09.05.19 17:06

I januar ble det gjort kjent at Christine Koht hadde fått en alvorlig kreftdiagnose. I et lengre intervju med Aftenposten A-magasinet fortalte hun om da hun fikk beskjeden fra legen, og om det å leve med frykten.

To måneder senere ble komikeren akutt-innlagt på Radiumhospitalet etter at hun fikk en leverbetennelse.

– Jeg har vært innmari dårlig de siste dagene, ikke sant. Jeg ble akuttinnlagt igjen. Nå er leverprøvene så høye igjen, sa Koht i et telefonopptak i en episode av A-Magasinet-podcasten «Koht vil leve».

For øyeblikket er den kjente komikerens helsetilstand noe uavklart.

- Hun ligger fremdeles på Radiumhospitalet, hvor hun behandles for leverbetennelsen som kreftbehandlingen forårsaket. Situasjonen er akkurat nå uavklart, men ikke umiddelbart livstruende, sier podcast-partner, Joachim Førsund til Dagbladet.

Det er føflekkreft Koht har fått, og hun behandles med immunterapi da den ikke kan kureres med stråling eller cellegift. Behandlingen har gjort kreftsvulstene mindre, men leverbetennelsen hun har slitt med siden mars kan være dødelig.

– En sånn leverbetennelse kan være veldig vrien. Hvis vi ikke får den til å snu, kan det være en dødelig bivirkning, uttalte en lege ved Tønsberg sykehus i podcasten der det ble kjent at Koht var akuttinnlagt.

Ifølge Dagbladet var leverbetennelsen på et tidspunkt helt opp mot stadium fire, men i midten av april opplyste 51-åringens lege at den var gått ned på stadium to.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.