«Climax» har premiere i Norge 8. februar 2019

Se traileren

Nå er det klart for filmen «Climax» i Norge.

06.02.19 10:47

Regissør Gaspar Noé er kjent for flere kontroversielle og erotiske filmer, som «Irreversible», «Love» og «Enter the Void».

Om «Love« uttalte regissøren selv: - Jeg håper min neste film vil gi guttene ereksjon og gjøre jentene våte.

Nå er Noé tilbake med en ny film, og «Climax» - som er basert på virkelige hendelser - har gjort vei i vellinga blant både filmkritikere og publikum.

Under Cannes-festivalen ble den premiert med «Directors Fortnight»-prisen, og filmen har vunnet pris for «Beste film» på en rekke andre festivaler.

POP-ORGIE: En ekstra frisk pønsj gir 20 dansere en natt utenom det vanlige ... Foto: Skjermbilde fra filmen Climax (A24)

Pop-orgie

Handlingen er lagt til midten av 90-tallet hvor et 20-talls dansere samles til en treningsleir langt ute i skogen. Når ungdommene om kvelden samles rundt en bolle sangria tar handlingen brått en ny retning.

Det er tilsynelatende ikke bare alkohol i sangriaen, og mens noen snart befinner seg i himmelen, faller andre ned i helvete ...

- «Climax» kan best beskrives som en kompromissløs og visuell skildring av et Sodoma og Gomorra, skriver Filmweb.

REGISSØR: Gaspar Noé står bak en rekke kontroversielle filmer, og er kjent for å bruke vold og sex som virkemidler i sine historier. Foto: Loic Venance (AFP / NTB Scanpix)

- Årets villeste filmfest

«Climax» har en score på 87% på Rotten Tomatoes og 7,5 på iMDB.

- Årets villeste filmfest. Se den på det største lerretet du kan finne, skriver filmmagasinet Montages.

The Guardian omtaler filmen i ordelag som «sensuell skandaløs» mens Screen Magazine skriver at filmen er en «ekstraordinær intens opplevelse».

«Climax» har premiere i Norge den 8. februar 2019. Blant skuespillerne finner vi Sofia Boutella, Romain Guillermic og Souheila Yacoub.

KJENDIS: Sofia Boutella er blant de mest kjente skuespillerne som er med i «Climax». Hun er kjent fra filmer som «Kingsman: The Secret Service», «Hotel Artemis», «Star Trek: Beyond» og «The Mummy». Foto: Eva Rinaldi (Wikimedia Commons CC 2.0)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Film

Mest lest på Puls

Annonsebilag