Gå til sidens hovedinnhold

Collegestudent fant 65 millioner år gammel dinosaur-hodeskalle

Dinosauren var av arten Triceratops, og har fått navnet Alice av studenten som fant henne.

Harrison Duran gjorde tidenes oppdagelse da han foretok en paleontologisk utgravning. Da fant han nemlig en delvis hodeskalle tilhørende dinosaur-arten Triceratops, det melder flere amerikanske medier.

Han studerer biologi på femte året, og har alltid vært interessert i dinosaurer. Sammen med biologi-professor Michael Kjelland startet de en to uker lang utgravning, det skriver University of California, Merced, i en pressemelding.

Les også: - Å skylle narkotika ned i toalettet kan skape met-alligatorer

- Har vært besatt av dinosaurer siden jeg var liten

De to, som av lokalbefolkningen blir kalt «beingravere», dro til Hell Creek Formation, som er et kjent sted for dinosaurfossiler.

Ett år tidligere hadde Kjelland funnet en annen triceratops-skalle, men hadde ikke forhåpninger om å finne en ny slik skalle denne gangen. De to hadde håp om å finne plantefossiler under utgravningen.

Til deres overraskelse, fant de Alice, en delvis hodeskalle tilhørende en 65 millioner år gammel triceratops.

- Jeg klarer ikke helt å uttrykke for glad jeg var da vi fant hodeskallen. Jeg har vært besatt av dinosaurer siden jeg var liten, så det var en ganske stor greie for meg, sier Duran i pressemeldingen.

Det tok en hel uke å grave ut Alice. Kjelland og Duran brukte spesial-lim for å stabilisere den skjøre hodeskallen. Fossilen ble deretter pakket inn og lagt i en madrass som former seg etter det som er rundt, og deretter kjørt til førstnevntes laboratorie.

Les også

Chihuahuaen Gizmo (4) ble tatt av en måke

Skal flyttes rundt til flere steder

Flere fossiler blir kjøpt opp av private samlere. Dette er imidlertid ikke planen til de to mennene. Kjelland sier i pressemeldingen at han gjerne vil at dinosauren skal flyttes rundt til flere steder - slik at flere kan få sett henne.

- Målet er å bruke funnet som en læremulighet, og ikke bare plassere Alice i en privat samling et sted der bare en håndfull mennesker kan se henne, sier Kjelland.

Triceratops var en planteetende dinosaur som ifølge Store Norske Leksikon ble rundt åtte meter lang, med kort hale og elefantlignende føtter. Triceratops hadde et enormt hode, som kunne bli så stort som 2,2 meter, med lange og spisse horn over lynene og mindre horn fremst på nesen.

Les også

Selger en Tyrannosaurus Rex-baby for 25 millioner kroner på Ebay

Les også

Gutt (4) bitt i hodet av hund i Nordfjordeid

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker

Kommentarer til denne saken