*Nettavisen* Livsstil.

Cristiano Ronaldo kommenterer voldtekstanklagene: – Jeg var flau

Etter intervjuet med en gråtkvalt Cristiano Ronaldo, hylles fotballstjernen.

18.09.19 11:57

Det er i et timelangt, åpenhjertig intervju med Piers Morgan i «Good Morning, Britain» at den søkkrike fotballspilleren åpner opp om den alvorlige voldtektsanklagen mot ham.

– Jeg husker at jeg var hjemme en dag i stua med kjæresten min, vi så på tv og på nyhetene snakket de om Cristiano Ronaldo ditt og datt, sier han, gjengitt av TMZ.

– Jeg hørte barna mine komme ned trappene og jeg byttet kanal fordi jeg var flau. Jeg endret kanal sånn at Cristiano Junior ikke skulle se at de snakket ille om faren hans i en veldig fæl sak, sier han videre og avslutter med:

– Det får meg til å føle meg så ille, for å være ærlig.

Les også: Piers Morgan raser mot IS-bruden Shamima Begum: - Du kan råtne i helvete!

Dette er saken

Den alvorlige saken begynte i 2009, hvor en kvinne ved navn Kathryn Mayorga hevdet at Ronaldo hadde festet med henne i Las Vegas, for så å ta henne med tilbake til hotellrommet og voldta henne.

I 2010 kom partene til enighet utenfor rettssalen, uten at det ble kjent hva avtalen gikk ut på, eller om stjernen utbetalte penger.

I 2018 bestemte imidlertid Mayorga å begjære saken gjenopptatt. I juli i år fikk saken sin foreløpige slutt. Etterforskningen viste at man ikke klarer å finne ut om det skjedde noe straffbart på hotellrommet den natten i 2009, på grunn av mangel på bevis.

Ronaldo har hele veien nektet for at det skjedde noe kriminelt.

Gråt over hilsen fra sin fraværende far

Intervjuet med Piers Morgan ble på mange måter en følelsesmessig berg-og-dalbane for Ronaldo. Blant annet ble han vist et klipp av faren fra 2004, som ble filmet av TV 2.

Ronaldos far hadde tidligere vært soldat, og ble alkoholiker. Forholdet til Cristiano ble av det turbulente slaget, men likevel støttet han sønnen og hans karriere.

På klippet snakker faren om hvor nervøs han er foran EM-finalen 2004, som skulle spilles i Portugal.

– Jeg har ikke sett den videoen før. Jeg har ikke sett den. Utrolig. Jeg hadde trodd at dette intervjuet skulle være morsomt, jeg hadde ikke forventet å gråte, sier en gråtende Ronaldo mens han tørker tårer og legger til:

– Jeg kjente ikke faren min, han var en alkoholiker, det var vanskelig å føre en vanlig samtale med han, forteller han og legger til at han likevel ble behandlet som familiens diamant.

Samme år som videoen ble filmet, døde faren som følge av sviktende lever.

Blir nervøs av oppmerksomheten

Ronaldo har fire barn, eldstemann Cristiano Junior, to tvillingdøtre som han fikk via surrogatmor og en datter med kjæresten Georgina Rodríguez.

I intervjuet med Piers snakker familiefaren og superstjernen om prisen for berømmelsen.

Ronaldo forteller at han synes den globale kjendisstatus er utfordrende, fordi han plages med den konstante oppmerksomheten, og at han har lyst til å være fri.

– Å være meg er kjedelig. En del av det er fantastisk. Det å være kjendis, førstesiden i avisen og på TV. Men etter 15 år, all denne tiden, vil jeg ha litt privatliv.

Ett av eksemplene han kommer med er at han ikke kan ta med sine egne barn for å leke på lekeplassen.

– Hvis jeg gjør det, dukker det opp folk og kjæresten min blir nervøs, barna blir nervøse og jeg blir nervøs.

Hylles etter intervjuet

Etter intervjuet ble sendt i tirsdag, har Ronaldo blitt hyllet i sosiale medier.

Flere kommenterte blant annet at han, til tross for en ukeslønn på nærmere seks millioner kroner, oppleves som usedvanlig jordnær og behagelig i intervjuet.

– Må si at jeg trodde han var en primadonna som bare brydde seg om seg selv. Jeg visste han kom fra enkle kår, men for en herlig, intelligent og omsorgsfull ung mann, skriver en Twitter-bruker.

– Til alle unge som ønsker å klare seg innenfor fotball, sikt etter å være som Cristiano Ronaldo på og utenfor banen, skriver en annen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

HJEMSØKT AV VOLDTEKSTANKLAGEN: Cristiano Ronaldo har i flere år vært hjemsøkt av anklagene om at han voldtok en kvinne i 2009. Nå forteller han om at sakens oppmerksomhet har gjort ham flau. Foto: AP Photo/Armando Franca

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag