Cuba Gooding jr. anklaget for beføling på bar

HER SKJER DET: Overvåkningsvideoen skal angivelig vise at Cuba Gooding Jr. (51) beføler brystene til en kvinne på 29 år. Hun har nå anklaget han for at befølingen skjedde mot hennes vilje. Skjermdump: Overvåkningsvideo/TMZ

HER SKJER DET: Overvåkningsvideoen skal angivelig vise at Cuba Gooding Jr. (51) beføler brystene til en kvinne på 29 år. Hun har nå anklaget han for at befølingen skjedde mot hennes vilje. Skjermdump: Overvåkningsvideo/TMZ

Skuespilleren Cuba Gooding Jr meldte seg torsdag til politiet, etter anklager om at han har befølt en kvinne mot hennes vilje i helgen. Han avviser påstandene.

14.06.19 10:02

Påtalemyndigheten i New York skal ha tatt ut siktelse torsdag mot Oscar-vinneren, etter at det kom inn anklager mot ham om beføling av en 29 år gammel kvinne på en bar.

Det var Gooding Jr som selv meldte seg for politiet og møtte i retten torsdag.

Skuespiller Cuba Gooding Jr. meldte seg til politiet torsdag og ble ført bort i håndjern etter anklager om beføling av en kvinne i New York. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Bildene viser en smilende Cuba Gooding Jr (51) som ankommer rettslokalene, mens han kommer ut igjen iført håndjern, flankert av politifolk.

Nektet å kommentere - ønsket idrettsstjerne god bedring

Han kommenterte ikke saken til det store pressekorpset som var møtt opp, men skal ifølge The Guardian ha sagt «Get well, Big Papi» med referanse til Boston Red Sox-spilleren David Ortiz som søndag ble skutt i den Dominikanske republikk.

Etter seks timer ble Gooding Jr. løslatt fra varetekt - uten kausjon.

Torsdag møtte Cuba Gooding Jr. i retten for anklagene mot ham. Foto: AP Photo/Mark Lennihan

Beføler brystet til en kvinne - kysser en annen

Hendelsen skal ha funnet sted søndag på en bar kalt Magic Hour Rooftop Lounge i New York, ifølge TMZ.

Nettstedet har også publisert en video fra et overvåkningskamera i baren, som angivelig viser den Oscar-vinnende skuespilleren som beføler en kvinne.

Overvåkningskameraet har fanget opp Gooding Jr., som sitter sammen med to kvinner, hvorpå han legger hånden sin på låret til den 29-årige kvinnen.

Deretter flytter han hånden til brystet hennes, og det oppstår en situasjon hvor kvinnen tar tak i hånden hans. Her er det uklart hva som skjer, og om kvinnen prøver å dytte skuespilleren unna eller bare holder ham i hånden. Deretter kysser skuespilleren hånden hennes.

SMILTE: Skuespilleren lot ikke til å ta situasjonen veldig på alvor da han smilte til det store presseoppbudet både før og etter høringen. Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Det dukker opp flere folk, og alle ender med å forlate sofaen og gå ut i samme retning, uten at det virker som det er noen misstemning i gruppen.

I en video senere på kvelden får man se en tydelig beruset Cuba Gooding Jr. og den andre kvinnen, Claudine, som sitter henslengt i en sofa i baren mens de kysser og stryker på hverandre.

Samtidig dukker den 29 år gamle kvinnen han tidligere hadde befølt opp. Hun går bort til en vakt foran det kyssende paret og det oppstår en opphetet diskusjon mellom kvinnen og vakten. Her hevder TMZ at kvinnen sier «Ja, han gjorde det», med referanse til Gooding Jr.

FORKLARTE SEG: Cuba Gooding Jr. forklarte seg for politiet og møtte i retten tordag. Foto: Steven Hirsch/New York Post via AP

Mener ingenting skjedde

Før videoen ble allment tilgjengelig var det usikkert om skuespilleren i det hele tatt ville melde seg for politiet og dermed møte i retten. Goodings advokatteam hadde sett videoen og mente den beviste hans uskyld.

Advokat Mark Heller fremholder at hans klient ikke vil erkjenne skyld i saken.

– Herr Gooding har ikke oppført seg upassende på noen som helst måte. Ingen ting på videoen kan i det hele tatt regnes som tvetydig, sier Heller.

Skuespilleren hadde imidlertid selv tidligere antydet det, da han avviste anklagene overfor kjendisnettstedet TMZ og sa at «ingenting skjedde».

– Jeg stoler på systemet. Det finnes et opptak som viser hva som faktisk skjedde, sa han.

I RETTEN: Cuba Gooding Jr. i rettslokalene i New York torsdag. Foto: Alec Tabak via REUTERS

Ett års strafferamme

Å beføle noen mot deres vilje er en kriminell handling som kan straffes med opptil ett års fengsel i delstaten New York.

En talsperson for politiet sier at 51-åringen, som vant Oscar-pris i 1997 for sin rolle i filmen «Jerry Maguire», meldte seg selv for politiet, men ønsker ikke å komme med ytterligere detaljer rundt anklagene.

Goodings gjennombrudd var i storfilmen «Boyz n the Hood» i 1991, mens hans siste, store rolle som har fått mye omtale, er som OJ Simpson i «The People vs. OJ Simpson: American Crime Story».

PRISBELØNNET: I 1997 ble Gooding Jr tildelt den høyt anerkjente statuetten for beste medskuespiller på Oscar-utdelingen for sin rolle i «Jerry Maguire». Foto: Hector Mata /AFP

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.