Etter flere runder med utsettelser ble James Bond-filmen «No Time To Die» denne uken omsider tilgjengelig for publikum verden over, og med det er Daniel Craigs (53) tid i rollen som agent 007 offisielt over for godt etter hele 15 år.

Craig tok over stafettpinnen etter Pierce Brosnan (61), som da hadde spilt James Bond i syv år, i 2006.

Les også: – Du har aldri sett en Bond-pike som dette (+)

Bond-debuten var i filmen «Casino Royale», før Craig siden returnerte i «Quantum of Solace» i 2008, «Skyfall» i 2012 og «Spectre» i 2015. Nå er han altså tilbake for aller siste gang.

Men at 53-åringen skulle takke ja til rollen som James Bond for 15 år siden, var ingen selvfølge. Han hadde nemlig et tydelig krav til produksjonen før han tok på seg agent-rollen.

– Ble latterlig

Det er i podkasten «No Time To Die: The Official James Bond Podcast» at Daniel Craig nå avslører hva kravet han ga til produksjonen gikk ut på. Skuespilleren ønsket nemlig å forsikre seg om at han ville få full frihet til å forme rollen.

– Jeg sa til Barbara og Michael (produsentene, journ.anm.) før jeg leste manuset at det var så arrogant at det ble latterlig. Jeg sa til dem at jeg ikke kunne gjøre det samme som har blitt gjort før meg, røper skuespilleren i podkasten.

– Jeg kan ikke gjenskape det som har blitt gjort tidligere, uansett hvor brilliant det er. Jeg kan ikke gjøre det. Jeg kan ikke komme inn og være det mennesker forventer, sier han.

Les også: Audun Lysbakken og kona venter barn

Craig ønsket nemlig å forme karakteren på nytt, da det for ham er fascinerende og interessant.

Og heldigvis for skuespilleren var produsentene helt enige.

– De sa ikke takk og farvel. De sa: Ja, det er akkurat det vi vil at du skal gjøre, minnes Craig.

Latterliggjort etter førpremiere

Etter 15 år som James Bond skulle man kanskje tro at Craig hadde mye å si om filmserien, men den gang ei.

Foruten den ovennevnte podkasten har nemlig Craig vært relativt ordknapp både hva gjelder sin egen avgang og på spørsmål om hva han tenker om agentens fremtid. Da filmen hadde førpremiere i London tidligere denne uken sa han faktisk så lite at han endte opp med latterliggjøring i ettertid.

På den røde løperen var det nemlig veldig vanskelig for journalistene å få noe som helst ut av skuespilleren. Da Brett McLeod, reporter i 9NewsToday, omsider kom til ordet og spurte om det var trist å gå på løperen en siste gang, sa han:

– Jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å savne dette. Vi får se. Jeg kan tenke på det i morgen.

Les også: Detaljen kostet Kim Kardashian 85.000 kroner

Videre avkreftet han at han noen gang ville returnere i rollen, før han fikk spørsmål om hvem som bør erstatte ham:

– Det er ikke mitt problem, svarte han da brått og gikk.

Det avvisende intervjuet til den avtroppende agenten fikk mye oppmerksomhet i kjendispressen verden over, og ble blant annet beskrevet som «smertefullt kleint» av det britiske nettstedet Unilad. Avisen Daily Mail kalte på sin side opptredenen til Craig «svært frekk», mens nyhetsskanalen 9News Today – som gjorde intervjuet med skuespilleren – brøt ut i latter da de viste frem intervjuet i sin egen sending.

Gode anmeldelser

Som nevnt kom «No Time To Die» ut tidligere denne uken, og har fått gode tilbakemeldinger fra anmelderne.

Dagbladets anmelder beskriver Craigs siste film som «en eksplosiv og høyst verdig avslutning», og triller en femmer på terningen. VGs anmelder er derimot noe mer kritisk med en firer, og beskriver Daniel Craig som en «agent på overtid».

Les også: Realitydeltaker dømt til etter vold på utested

Filmpolitiet i NRK P3 er på sin side enige med VG, og triller også en firer på terningen.

Craigs siste film er for øvrig tidenes lengste James Bond-film, skriver Filmweb. Filmen varer i hele 163 minutter, noe som tilsvarer to timer og 43 minutter. Tidligere var det «Spectre» som holdt rekorden med sine «usle» 148 minutter.

Daniel Craig sitter også med rekorden på tidenes korteste Bond-film, «Quantum of Solace». Den var på 106 minutter.