Gå til sidens hovedinnhold

Dansk journalist hadde sex på swingersklubb i gjenåpnings-reportasje

Mottar hyllest fra kanalsjefen: - Jeg synes det er kult.

Den danske radioreporteren Louise Fischer tok virkelighetsnær radio til et nytt nivå da hun andre pinsedag skulle dekke gjenåpningen etter koronanedstengingen i Danmark.

Ifølge Jyllands-Posten gikk det nemlig nokså heftig for seg, etter at journalisten fra Radio4 ble sendt ut til en swingersklubb som nettopp hadde åpnet dørene igjen.

Les også: Utpeker Krogstad som hallik: - Han spurte om vi ville tjene penger på å selge sex

«Kødfulde klask»

Det som så fulgte endte opp med å få Nettavisens dekning av gjenåpningen til å virke meget harmløst, da Fischer bestemte seg for å bli med på de seksuelle aktivitetene over åpen mikrofon.

Et av medlemmene i swingersklubben forteller i den ti minutter lange reportasjen at journalisten ble «godt og grundigt kneppet på runddelen». Jyllands-Posten kan også rapportere om høye stønn, «kødfulde klask» og en journalist som fikk litt av en tur.

Kanalsjef i Radio4, Tina Kragelund, tar sin egen ansatt i forsvar.

- Jeg synes det er kult når våre reportere eksperimenterer med å lage journalistikk på en annen måte. Man kan godt levere det lytterne forventer hver gang, men vi vil gjerne overraske dem med nye vinkler og nye metoder, og dette kan være en del av dét, sier hun til den danske avisen.

- Sjeldent innblikk

Fischer forklarer at årsaken til at hun selv hadde sex i reportasjen var for å avdekke et tabubelagt tema.

- Swingersklubbene er en tabubelagt del av gjenåpningen, og min egen deltakelse gir et innblikk i en verden man sjeldent får fullt innblikk i, sier hun.

Det var Journalisten som først omtalte saken her til lands.

De danske swingersklubbene åpnet dørene igjen fredag 21. mai, og Tucan Club utenfor Kolding meldte om stor pågang fra folk med koronasertifikat.

- Det betyr at vi kan få tilbake mange av våre deilige gjester som har savnet dette. Også betyr det naturligvis at vi kan begynne å få noen penger i kassa igjen, sa eieren Torben Nielsen.