*Nettavisen* Livsstil.

Dansk prins innlagt med blodpropp i hjernen

DANSK PRINS: Prins Joachim sammen med prinsesse Marie av Danmark.

DANSK PRINS: Prins Joachim sammen med prinsesse Marie av Danmark. Foto: Per Gunnar Sværen (Mediehuset Nettavisen)

Prins Joachim ble innlagt på sykehus fredag kveld.

25.07.20 19:56

- Han ble operert umiddelbart etter innleggelsen på universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike, og operasjonen var vellykket, opplyser det danske kongehuset i en pressemelding, ifølge BT.

51-åringens tilstand skal være stabil, opplyser kongehuset.

Les også: Prins Henrik av Danmark er død

- Kongehuset har på nåværende tidspunkt ikke ytterligere opplysninger, men det er hennes Hennes Majestet Dronningens ønske, at familien får ro fra offentligheten under innleggelsen. Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Marie er for øyeblikket hos sin mann, står det videre i pressemeldingen.

Fakta

Fakta om blodpropp i hjernen

Prins Joachim er den yngste sønn av dronning Margrethe II og prins Henrik av Danmark. 51-åringen har fire barn, to med sin eks-kone Alexandra Manley, og to barn sammen med sin nåværende kone, Marie Cavallier, som tituleres som Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Marie av Danmark.

For et par dager siden feiret prinsens familie at prins Felix, som er sønn av Joachim og grevinne Alexandra (56), fylte 18.

Les også: Dronning Elizabeth med historisk tale: Takket alle som holder seg hjemme

Begivenheten ble markert på slottet Cayx i Frankrike. Både Felix' far, stemor og mor var til stede, viser kongehusets bilder.

51-åringen flyttet til Frankrike i fjor, hvor han begynte på den høyest rangerte lederutdannelsen ved i det franske forsvaret ved militærakademiet Ecolé Militaire, som første danske noensinne.

Men da koronaviruset for alvor rammet i mars, vendte familien raskt hjem for å få testet sønnen prins Henrik, som hadde blitt tungpustet.

I juni opplyste forsvarsdepartementet i København at Joachim blir ny forsvarsattaché i Paris fra 1. september. Utnevnelsen var ledd i innsatsen for å styrke det sikkerhetspolitiske og diplomatiske samarbeidet mellom Danmark og Frankrike.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag