Gå til sidens hovedinnhold

Dave Bautista til Nettavisen: - Fikk ikke jobb på grunn av bakgrunnen min

«Ingen» ville røre stjernen: - Det var tøft og frustrerende.

I et åpenhjertig intervju med Nettavisen forteller filmstjernen Dave Bautista (52) om veien mot en ny karriere etter at han la opp som WWE-bryter.

52-åringen at han lenge slet med å få roller. Han fikk ikke engang invitasjoner til auditioner, og ingen agenter ville representere ham, forteller Bautista.

Se Nettavisens eksklusive intervju med Dave Bautista og Zack Snyder:

Muskelkjempen, som er 1,93 meter høy, måtte bevise overfor mange filmskapere at han kunne spille foran kamera. Kritikerne mente den tidligere bryteren burde holde seg i ringen.

− Det var både tøft og frustrerende å høre, sier han og fortsetter:

− I starten av filmkarriere ble jeg nødt til å gjøre prosjekter som kanskje ikke var de beste, men jeg fikk i alle fall muligheten til å jobbe med noen dyktige skuespillere. Det gjorde at jeg gradvis lærte mer om skuespillerfaget, sier han.

Innrømmer: Ingen god skuespiller

Nå fronter 52-åringen den nye zombie-storfilmen «Army of the Dead», som vises på Netflix. Han legger ikke skjul på at han har blitt en bedre skuespiller med årene.

− Jeg så meg selv og skjønte at jeg ikke var en god skuespiller, sier han om rollen actionfilmen «Wrong Side of Town» (2010), en av hans aller første filmopptredener.

(Saken fortsetter under bildene)

Den harde arbeidsinnsatsen var ikke forgjeves. I 2014 landet han en av hovedrollene i MARVEL-filmen «Guardians of the Galaxy», som krigeren «Drax», og siden har det gått slag i slag med roller i storproduksjoner som den tjuefjerde James Bond-filmen «SPECTRE» (2015) og «Blade Runner 2049» (2017).

Senere i år blir han å se i den nye, storslåtte filmatiseringen av Frank Herberts «Dune» hvor han spiller mot andre kjente navn som Timothée Chalamet, Javier Bardem og Stellan Skarsgård.

- Intens og følelsesladet rolle

Men for tiden er han aktuell i den nye zombiefilm fra Zack Snyder - «Army of the Dead». Her har han rollen som lederen av en gjeng med leiesoldater kalt «Las Vengeance» som planlegger å gjennomføre tidenes ran i Las Vegas. Det er bare et problem: Byen kryr av zombier.

Snyder, som har en stor fanbase verden over takket være filmer som «Watchmen» og «Zack Snyder's Justice League», var aldri i tvil vel han ønsket som hovedrollehaver i sin nye film.

− Dave er fantastisk å jobbe med, sier Snyder og utdyper:

− Jeg skrev en intens og følelsesladet rolle til ham. Rollefiguren opplever mye traumatisk.

Dave er åpenbart atletisk og tøff. Men han har også en sårbarhet og snillhet ved seg som virkelig kommer til uttrykk i denne prestasjonen. Han imponerer stort, sier Snyder. Regissøren mener seerne kan se frem til en film proppfull av action og spenning.

− Jeg er en stor filmelsker, og jeg er ekstra glad i zombiefilmer. Army of the Dead er en hyllest til denne sjangeren, så vel som til kultfilmer som «Planet of the Apes» og «Escape from New York».

Army of the Dead er ute på Netflix nå.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå