Søndag kveld var det klart for en ny episode av det helt nye musikkprogrammet, «Hemmelige Duetter», på TV 2. I programmet skal tre kjente artister synge en duett med en hemmelig partner, som de skal gjette seg fram til.

Under søndagens episode var det Tone Damli, Hanne Sørvaag og Inger Lise Rypdal som skulle gjette sine duettpartnere. Damli sto på scenen som et stort spørsmålstegn, da hun la fram flere forslag på hvem den mystiske personen kunne være.

Da hun til slutt fant ut at det var hennes mangeårig manager, David Eriksen (55), brøt hun ut i overrasket latter. Øyeblikket har på kort tid spredt seg i sosiale medier, der flere lar seg overraske av kjendismanagerens noe uvanlige stunt.

Les også: Tone Damli avslører: – Markus pushet meg til å si ja

Overfor Nettavisen forteller nå Eriksen at det var svært tilfeldig at han sang på scenen med Tone Damli. Det var nemlig ingen selvfølge at 55-åringen skulle delta i musikkprogrammet.

Nektet å delta

Eriksen har en lang karriere som norsk låtskriver, plateprodusent og manager, og var dommer i TV-programmet Idol i 2005. Artist er derimot noe han ikke beskriver seg selv som, og forteller det satt langt inne å takke ja til TV-deltakelsen.

– Da de ringte meg og spurte så sa jeg «are you fucking kidding me». Det skjer ikke, og det var helt utenkelig at jeg skulle stå på scenen å synge på TV, sier Eriksen til Nettavisen.

Det krasse svaret til kjendismanageren stoppet likevel ikke produksjonen med å fortsette og kjempe videre, ifølge Eriksen.

– Til slutt ble jeg mer og mer overtalt. Jeg fikk vite hvilken låt det var snakk om, og jeg gikk i studio for å sjekke om det faktisk hadde gått. Til slutt sa jeg ja, men det satt veldig langt inne.

Eriksen har vært Damlis manager og støttespiller siden «Idol»-tiden for 18 år siden, og de har et godt vennskap.

Til Nettavisen forteller 55-åringen at det gode vennskapet er grunnen til at han til slutt takket ja.

– Jeg hadde ikke takket ja for hvem som helst. Dette gjorde jeg for Tone, og det er jeg glad for.

– Siste gang

Eriksen innrømmer at han var «ekstremt nervøs» før duetten, og at sangopptredenen var langt utenfor hans komfortsone.

Til tross for at han hadde forberedt seg på det verste, ble det imidlertid enda verre enn han hadde sett for seg.

– Om det var like ille, nei. Det var mye verre. Det var ikke en gøy opplevelse. Det er lenge siden jeg har gruet meg så mye til noe som det jeg gjorde der.

Sceneopplevelsen førte derimot ikke til at Eriksen satser på en fremtidig artistkarriere.

– Det var første og siste gang jeg synger på TV, sier han lattermildt til Nettavisen.

Til tross for at han sitter igjen med blandede følelser, har de positive tilbakemeldingene rent inn. Datteren hans er blant dem som ble positivt overrasket over farens sangopptreden.

Les også: Tar avstand fra farens kjærlighetsliv: – Ignorerer det helt

På en Instagram-historie delte hun blant annet at det var første gang hun hørte faren synge:

– Hele familien min er utrolig stolte, og jeg har fått så mange meldinger over hvor stolte de er. Det har vært veldig fin respons fra folk, og det har vært veldig hyggelig, avslutter han.

– Sporty og tøft

Også pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, ble positivt overrasket over deltakelsen til Eriksen.

– Vi er glade for at David Eriksen valgte å stille som Tone Damlis duettpartner i «Hemmelige duetter». Sporty og tøft av en som ikke er profesjonell sanger å synge foran hundretusener av TV-seere, skriver han i en e-post til Nettavisen.

Videre skriver pressesjefen at TV 2 opplevde en god dialog med 55-åringen, og setter stor pris på at han valgte å takke ja.

Som Damlis manager var Eriksen i dialog med TV 2 for å finne den perfekte duettpartneren for henne, men til slutt falt altså valget på Eriksen selv.

Det gode vennskapet mellom Eriksen og Damli var imidlertid en av grunnene til at TV 2 ønsket han med i musikkprogrammet.

– I «Hemmelige duetter» handler det om at artisten og den hemmelige duettpartneren skal ha en form for relasjon. David Eriksen og Tone Damli har hatt en nær relasjon siden Tones Idol-deltakelse i 2005.

Hemmelige Duetter