I slutten av mai fikk fansen et gledelig gjensyn med «Friends»-stjernene Jennifer Aniston (52), Courteney Cox (57), Lisa Kudrow (57), David Schwimmer (54), Matthew Perry (51) og Matt LeBlanc (53) – da de alle samlet seg til en gjenforening, 17 år etter at siste episode ble sendt på TV.

Gjenforenings-episoden besto av mimring, tilbakeblikk og avsløringer fra innspillingstiden, men ikke alt som kom frem har blitt tatt like godt imot. Spesielt en kommentar fra David Schwimmer har de siste dagene skapt overskrifter i pressen.

Les også: «Friends»-gjengen ble endelig gjenforent, men det skjer trolig aldri igjen

Schwimmer, som spilte karakteren Ross i den populære serien, var nemlig ikke særlig positiv til apen han spilte mot i sesong én. I serien gikk apen under navnet Marcel, men i virkeligheten var det to capuchin-aper, Katie og Monkey, som delte på rollen som Ross Gellers noe uvanlige kjæledyr.

Det er Mike Morris (53), som trente de to capuchin-apene, som nå reagerer på Schwimmers uttalelser, skriver The Sun.

– Han ble sjalu

I gjenforenings-episoden fortalte David Schwimmer at han hadde problemer med samarbeidet med apen.

Blant annet hevdet den amerikanske skuespilleren at de måtte spille inn flere scener om og om igjen «fordi apen ikke klarte å gjøre jobben sin riktig», skriver nettstedet People.

Og det er nettopp dette Morris nå reagerer på i intervjuet med The Sun. Han mener nemlig utfordringen lå i at Schwimmer hadde et problem med å jobbe med de to apene.

– I de første episodene var David ganske flink med dem, men etter hvert virket det som han var litt bitter over at de var der. Han var først vennlig, men så begynte apene å skape mye latter. Enten satte det ham ut, eller så ble han sjalu. Jeg vet ikke, men det var en av de to årsakene, sier han til avisen.

Les også: Brudd for «Friends»-stjernen Matthew Perry

– Han hadde åpenbart et problem med dem i og med at han fortsatt snakker om det, fortsetter Morris.

Og det at Schwimmer nå snakker negativt om apene setter han ikke særlig stor pris på. Spesielt siden én av dem er død.

– Monkey døde nylig av kreft, så Schwimmer snakket stygt om de døde da han kom med den kommentaren. Det er avskyelig at han fremdeles snakker stygt om henne, sier han.

Hemmelig flørt

Men det var ikke bare Schwimmers dårlige opplevelser med aper som kom frem under gjenforenings-episoden.

Han kunne nemlig også avsløre at han hadde en hemmelig flørt med Jennifer Aniston under innspillingen av den første sesongen. Schwimmer og Aniston spilte henholdsvis Ross og Rachel i serien, som omsider endte opp med å bli kjærester.

I virkeligheten gikk derimot ikke flørten så langt.

– Jeg var kjempeforelsket i Jennifer i den første sesongen. På et tidspunkt var vi begge så betatt av hverandre, men det var som to skip som kjørte forbi hverandre, for en av oss var alltid i et forhold, avslørte David Schwimmer, ifølge CNN.

– Og vi krysset aldri den grensen. Vi respekterte det, la den berømte 54-åringen til.

Jennifer Aniston bekreftet kollegaens historie, og la til:

– Vi bare kanaliserte all vår kjærlighet for hverandre over på Ross og Rachel.