D.D.E. slipper nye Frode Viken-låter ett år etter hans død

D.D.E. under Nobels fredsfest 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

D.D.E. under Nobels fredsfest 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Et år etter at gitarist og låtskriver Frode Viken døde gir D.D.E ut nye låter han har skrevet.

13.04.19 23:51

- Det gikk nesten ett år før vi bestemte oss for å ta tak i dette igjen, og nå har vi altså fått bearbeidet disse to sangene. Nå er de ferdige, og vi slipper først «La det gro», og litt senere kommer «Tatt a tå å tatt a te tu», forteller Bjarne Brøndbo til NRK.

Gikk bort

«La det gro» var klar og skulle spilles inn rett etter påske i fjor, skriver NRK. Gitarist og låtskriver Frode Viken gikk bort påskeaften og det tok tid før hans bandkamerater bestemte seg for å arbeide videre med låten. «La det gro» er noe av det siste Viken skrev, skriver NRK.

Frode Viken (nummer tre fra høyre) gikk bort påsken i fjor. Bildet er fra Idrettsgallaen på Hamar OL-amfi i januar i i fjor. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Frode Vikens sønn, Daniel Viken, overtok i D.D.E. etter faren, og synes det er sterkt å jobbe med låten.

- Det er jo kjemperart, men fint at det ble så bra og at folk nå får høre dette. Sangen har jo også en underfundig og fin tekst som setter ting litt i perspektiv. Så det blir flere doble bunner i ordene, sier han til NRK.

Hederspris

Frode Viken står bak flesteparten av låtene til trønderrockbandet, som i mars ble hyllet med Hedersprisen under Spellemannsprisen. Bjarne Brøndbo hyllet da Viken fra scenen.

- Vi hadde ikke stått her i dag om det ikke var for låtene og tekstene vi har fått lov til å spille gjennom de 27 årene vi har vært i norsk musikk. Alle låtene og brorparten av tekstene er skrevet av Frode Viken. Det er spesielt å stå her på den dagen Frode ville fylt 64 år, sa en rørt Brøndbo fra scenen.

D.D.E fikk Hedersprisen 2018 under Spellemannsutdelingen i mars. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.