Lørdag kveld gikk den årlige prisutdelingen Gullruten av stabelen i H3-arena på Fornebu. En av dem som kunne gå hjem med gullet i hånda var blant andre Öde Nerdrum (25) – som vant prisen for Årets realitydeltaker etter sitt opphold i realityprogrammet «Farmen kjendis».

Selv hadde han verken sett for seg eller drømt om en slik bemerkelse da han takket ja til å være med i realitykonseptet. Öde Nerdrum hadde nemlig aldri hørt om prisutdelingen Gullruten før han stod med en i hånda.

- Jeg trodde nesten at de hadde funnet på det i fjor, men det er tydeligvis noe de har holdt på med lenge, uttalte Nerdrum overfor Nettavisen lørdag kveld.

Skapte full forvirring

Öde Nerdrum sjarmerte og fascinerte det norske folk gjennom deltakelsen i «Farmen kjendis» med sin noe gammeldagse måte å være, snakke og te seg på. Han provoserte med sitt tidvise konservative blikk, men ble likevel en seerfavoritt.

Spesielt blant de kvinnelige TV-seerne. I et tidligere intervju med Nettavisen kunne 25-åringen fortelle at det rant inn med frierbrev i postkassen etter deltakelsen i Farmen.

Da Nerdrum gjestet podkasten «Ida med hjerte i hånden» for noen uker siden, gjorde han imidlertid mange svært forvirret rundt dette med sivilstatusen hans, og om noen faktisk har kapret hjertet til den unge kunstneren. På spørsmål fra programleder Ida Fladen (35) om hvordan det står til med kjærligheten svarte nemlig Nerdrum svært mystisk.

Les også: Fikk hard medfart og ble kalt idiot på «Farmen» - nå renner det inn med frierbrev

– Nei, det vil jeg holde hemmelig, svarte Nerdrum og la til at det var av hensyn til de involverte.

Svarer på kjærestespekulasjonene

Nerdrum ønsket heller ikke svare på om han var singel eller ei, men da Nettavisen møtte Nerdrum på H3 arena lørdag kveld kunne han imidlertid avkrefte at han har fått seg kjæreste.

- Jeg er singel, svarte Nerdrum på spørsmål om det var noen spesielle, som for eksempel en kjæreste, han skulle feire Gullruten-prisen sammen med.

Hvorfor det i det hele tatt skulle være så stor interesse rundt om han har kjæreste eller ei, virket det som at Nerdrum ikke helt kunne forstå.

Siden TV-deltakelsen har den unge maleren blitt kastet inn i rampelyset – noe som kan være en brå overgang for en maler som er vant til å bo på en gård med familien og pappa Odd Nerdrum (77).

Kjærestespekulasjoner, TV-opptredener og prisutdelinger er bare noe av det som har beriket 25-åringen på kort tid.

- Jeg får kultursjokk hver dag. Jeg tror ikke det har så mye med «Farmen»-deltakelsen. Men etter deltakelsen opplever jeg at verden er blitt mye mindre, sa Öde Nerdrum til Nettavisen.