- Det skal utrolig lite til før ting misforstås, sier Fredrik Solvang til Nettavisen om kritikken han har mottatt i sosiale medier den siste tiden.

Se hele intervjuet med Fredrik Solvang øverst!

For kort tid siden så «Debatten»-programlederen seg nødt til å slette et innlegg han la ut på Instagram-kontoen sin om terror-dømte Philip Manshaus etter massiv kritikk.

«Gay. Gay. Gay. Oh so gay», skrev Solvang til et bilde han delte av Manshaus.

Til VG forklarte Solvang innlegget med at det var en intern sjargong blant hans homofile venner, og at meningen med innlegget var å kommentere på ytringene Manshaus kommenterte selv.

- Lavterskel for kritikk

Instagram-bildet av Manshaus er imidlertid ikke det eneste Solvang har fått kritikk for i sosiale medier i det siste.

Tidligere denne måneden var Solvang en av flere offentlige personer som fikk så øra flagra, etter ikke å ha deltatt på «Black Lives Matter»-kampanjen i sosiale medier. For å vise solidaritet skulle alle dele et sort bilde på Instagram med emneknaggen #blackouttuesday.

Dette hadde imidlertid ikke Solvang fått med seg, og delte i stede et bilde av en nystekt pizza og øl.

- Det blir helt urimelig å få kjeft for å ikke ha lagt ut noe. Sånn kan det ikke være, uttalte han til Dagbladet den gang.

Da Nettavisen møtte Solvang i forkant av Gullruten-utdelingen fredag kveld, kunne han fortelle at han ikke alltid er like enig i kritikken han mottar.

- Det skal utrolig lite til før ting misforstås, og kanskje dess mer oppmerksomhet man får, dess lavere blir terskelen for kritikk, sa han.

Les også: Fredrik Solvang skadet i sykkelulykke

- Orker ikke forklare

For mange er det kanskje uvant å se Solvang så aktiv som han har vært på Instagram i det siste. Ifølge han selv har han alltid likt å ytre meningene sine, men som oftest på Twitter.

Der har han også endt med å slette tidligere innlegg som har fått kritikk.

- De få gangene jeg har slettet noe, har det vært av praktiske årsaker. At jeg ikke har hatt tid til å begynne å forklare, fortalte Solvang til Nettavisen.

Ofte synes han kritikken er helt urimelig.

- Men det må man bare bite seg i, også må man bare akseptere at flertallet bestemmer, uttalte han.

I fjor gjestet Fredrik Solvang Nettavisen-podkasten «SCHENDIS». Her hele episoden her: