Se video! Silje Torp om «Robinson»-programlederrollen: – Mer omsorgsfull enn Christer Falck:

Etter fem år borte fra skjermen gjorde «Robinsonekspedisjonen» comeback med braksuksess mandag kveld.

Les også: Jubeltall for «Robinson»-comeback

Kjente elementer som «Robinsonkamp», «Øyråd» og alianseprat ble ett etterlengtet gjensyn for «Robinson»-seerne, men ikke alt ved den nye sesongen er som før.

Blant annet er programleder Christer Falck (52), som ledet programmet gjennom 14 sesonger, er byttet ut med skuespiller og treningsprofil Silje Torp (46).

Aldri vært en fan

Under pressedagene til programmet, som ble arrangert i forkant av premieren, kunne Torp avsløre at hun ikke var n÷e særlig fan av realitykonseptet før hun takket ja til programlederrollen.

– Nei, jeg var ikke en sånn ihuga «Robinson»-seer. Det var jeg ikke. Men jeg har fulgt med litt, og har alltid synes at det er et gøy konsept, uttalte Torp til Nettavisen.

Noe særlig programledererfaring hadde hun heller ikke, men var godt vant med å være foran TV-skjermen som skuespiller i seriesuksessene «Lilyhammer» og «Vikingane».

– Jeg har ikke øvd meg på programlederrollen. Jeg tror ikke det er noe man kan øve seg på. Jeg tror heller det er noe man vokser seg inn i. Jeg kom inn der og trodde at jeg skulle gjøre det på «den» og «den» måten, men så endte jeg opp med noe helt annet, sa Torp og mener at hun tar en mer omsorgsrolle enn det forgjengeren Christer Falck gjorde.

– Men jeg var også ganske tøff med de. For det krever mye av dem, og de må være motivert for å komme langt. Jeg tar i bruk både skuespilleren og mentaltreneren i meg, og minner dem på hvorfor de er der, hvem de er og kanskje presser dem til å pushe grensene sine.

Kunne aldri vært med selv

Selv om Silje Torp i utgangspunktet aldri har vært «en ihuga Robinson-seer» før, kan hun trygt si at hun er det i dag etter flere uker med innspilling i Den dominikanske republikk.

På spørsmål om hun kunne tenke seg å fortsette som programleder i en potensiell ny sesong, er hun rask til å si ja. Hun beskriver også jobben som programleder for «Robinsonekspedisjonen» som noe unikt og lærerikt - og blant det kuleste hun har vært med på.

Likevel kunne hun aldri tenke seg å vært en deltaker selv.

– Jeg tror ikke jeg kunne vært med. Jeg takler det å spise lite mat ganske dårlig. jeg tror ikke jeg hadde likt meg selv spesielt godt på en øde øy, lo hun.

– Det er fantastisk gøy å se folk som virkelig gir jernet og som hver dag går inn i seg selv for å hele tiden prestere best mulig. Den er tøff, og den misunner jeg dem ikke, fortsatte hun.

«Robinsonekspedisjonen» sendes på TV3 mandager klokken 20:30.