Onsdag kveld delte forloveden til prinsesse Märtha Louise (51), Durek Verrett (48), et bilde på Instagram av det han omtaler som sin norske slekt.

– Familie er alt. De er røttene våre, skriver Verrett til et bilde av det som skal være fetteren hans.

– Dette er min norske familie. Min fetter, hans fantastiske kone og deres datter. Og min elskede Märtha Louise. Hvis du ikke visste det, så er jeg norsk, skriver han videre.

– Et magisk øyeblikk

Hvor møtet skal ha funnet sted, eller om det som skal være slekten til Verrett bor i Norge, er ikke kjent.

Møtet mellom dem later imidlertid til å ha vært svært hyggelig.

– Det å finne nye familiemedlemmer er en utvidelse av røttene våre. Det var et magisk øyeblikk å møte dere alle sammen, har prinsesse Märtha Louise kommentert under bildet.

– Det var virkelig fantastisk, svarer hun som skal være datteren til fetteren til Durek Verrett.

Også fetteren, som kaller seg «realwlb» på Instagram, uttrykker stor glede over møtet.

– Familie er alt. Vi elsker den norske slekta vår. Våre forfedre smiler ned til oss. Vi elsker deg og prinsesse Märtha Louise, skriver han i kommentarfeltet.

Representerer ikke lenger Kongehuset

Instagraminnlegget til Durek Verrett kommer ikke lenge etter at prinsesse Märtha Louise trakk seg ut av sine kongelige, offisielle oppgaver og bestemte seg for å ikke lenger representere Kongehuset.

Avgjørelsen kom i kjølvannet av en rekke stormer rundt paret. Blant annet anklaget Verrett mediene for å drive en moderne heksejakt på prinsessen. Han har også anklaget det norske folk og pressen for rasistiske holdninger mot ham.

Som følge av Verretts omdiskuterte uttalelser valgte flere av prinsesse Märtha Louises samarbeidspartnere, og foreninger som prinsessen har hatt en tilknytning til, å avslutte samarbeidet med henne. Også kong Harald vakte oppsikt med sine synspunkt på saken.

Etter det som skal ha vært en god dialog, ifølge kongehusekspertene, kom de altså fram til en enighet om at prinsessen ikke lenger representerer det norske Kongehuset, men at hun beholder tittelen sin.