Selma Blair (49) har gjort seg godt bemerket som skuespiller etter roller i blant annet «Lovlig blond» og «Et farlig spill». Hun har i løpet av karrieren vært åpen om både opp- og nedturer i livet, men aldri før har hun delt slike sjokkerende detaljer fra fortiden sin som hun gjør nå.

I sin nye biografi, «Mean baby», åpner skuespillerstjernen opp om flere tiår preget av alkohol og seksuelle overgrep hun hevder å ha blitt utsatt for som barn.

Les også: Skuespillerstjernen er ikke til å kjenne igjen: - I dag blir jeg utskrevet fra sykehuset

Utsatt for overgrep

I biografien skriver skuespillerinnen at hennes første møte med alkohol startet allerede i en alder av sju år. Første gang hun ble full beskriver hun som en åpenbaring. Spesielt under påsken var alkohol som oftest tilgjengelig, og da ingen passet på alkoholinntaket gikk det galt for syvåringen en kveld. Den kvelden ble hun veldig full.

«Til slutt ble jeg lagt i sengen til søsteren min Katie sammen med henne. Om morgenen husket jeg ikke hvordan jeg hadde kommet dit», skriver hun.

Skuespillerinnen skriver at hun ikke ble full de første årene under drikkingen, det var bare «raske slurker når angsten tok over».

Videre forteller 49-åringen at alkohol ble en stor trøst og en enorm lettelse i begynnelsen.

– Jeg vet ikke om jeg ville ha overlevd barndommen uten alkohol, sa Blair til People i forbindelse med bokutgivelsen.

Skuespilleren forteller likevel at hun knapt ble beruset og etter hvert ble en ekspert på å holde hemmeligheten skjult.

Blairs alkoholforbruk eskalerte imidlertid i tenårene, og videre inn i 20-årene. Hun skriver om én spesielt traumatiserende hendelse da hun ble utsatt for seksuelt overgrep etter en dag med overstadig drikking.

– Jeg gjorde meg selv liten og stille, og ventet på at det skulle ta slutt, skriver hun i boken.

Videre skriver hun:

– Jeg skulle ønske jeg kunne si at det som skjedde den natten kun skjedde en gang, men det var det ikke. Jeg har blitt voldtatt flere ganger fordi jeg var for full til å si ordene «vennligst stopp», hevder hun.

Les også: Bella Hadid legger flaska på hylla for godt: – Klarer ikke kontrollere meg

49-åringen innrømmer at hun aldri har nevnt dette for noen andre enn terapeuten sin tidligere, men nå åpner hun altså opp om hendelsen i biografien hun har skrevet. Grunnen til at hun velger å fortelle om hendelsen nå er fordi det fortsatt er en del av historien hennes, som hun fortsatt jobber seg gjennom.

Tok grep

Men dette er ikke første gang Blair har delt personlige hendelser fra livet. I 2018 avslørte skuespilleren at hun hadde fått påvist den uhelbredelige sykdommen Multippel Sklerose, bedre kjent som MS.

Blairs åpenhet rundt den alvorlige sykdommen fikk fansen både rørt og motivert gjennom to år.

«Du er en velsignelse for oss. Et eksempel på styrke og positivitet», skrev en fan blant annet.

«Så glad på dine vegne. Stor respekt til deg», skrev en annen.

Blair har nå vært edru siden 2016, men håper at åpenheten hennes om fortiden kan hjelpe de som muligens befinner seg i samme situasjon. Boken har hun skrevet til sønnen og til alle som måtte finne det dypeste hull å krype inn i.

Les også: Flere kjendiser kutter ut alkohol, men det krever sitt: – Får mye uønsket oppmerksomhet

Hun er også positiv over hva fremtiden vil bringe, og avslutter med å fortelle at hun er på et godt sted i livet nå.