Torsdag ble de tre siste episodene av dokumentarserien «Harry & Meghan» sluppet på strømmetjenesten Netflix.

I den siste delen av serien får seerne blant annet bli med på innsiden av bryllupet til prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) i 2018 – men etter dette kom utfordringene på løpende bånd for ekteparet, som siden har bosatt seg i USA.

Flyttingen til USA kom som en reaksjon på den økte oppmerksomheten rundt parets privatliv, deler de i serien.

Hastemøte med dronningen

Prins Harry og kona skjønte fort at de måtte gjøre noen endringer for å kunne leve et liv uten å konstant bli jaget av paparazzier og britiske medier etter bryllupet i mai 2018.

Les også: Dokumentar vekker oppsikt: – Det var innøvd

Etter to år med konstante overskrifter og stadig økende interesse ytret paret derfor et ønske om å kutte ned på sine kongelige plikter. Etter mye frem og tilbake ble de mannlige medlemmene av kongefamilien kalt inn til et hastemøte med dronning Elizabeth for å diskutere mulige alternativer.

Under møtet fikk prins Harry fem alternativer, der alternativ én var å fortsette som før, mens alternativ fem var å være hundre prosent ute av alt som har med det kongelige å gjøre.

Prinsen valgte nummer tre, halvveis inne og halvveis ute, men hevder det raskt ble tydelig at det ikke ville være mulig.

Harry minnes møtet med familien som svært ukomfortabelt.

– Det var skremmende å se broren min skrike til meg, og at pappa sa usanne ting mens bestemor bare satt der helt stille og lot alt synke inn, sier han i episode fem av Netflix-serien.

Bekrefter konflikt

I flere år har en angivelig konflikt mellom prins Harry og prins William (40) preget overskriftene om de kongelige i Storbritannia. Kongehuset har ikke uttalt seg noe særlig om saken, men har på et tidspunkt avkreftet at William «mobbet» Harry bort fra kongehuset – noe flere har antydet.

Les også: Meghans halvsøsken ser rødt: – Er forstyrrende

Nå kan derimot Harry bekrefte at han og broren ikke er like nære som de en gang var. Han sier:

– Det tristeste med det var spliden det skapte mellom broren min og meg. Nå støtter han kongehuset, og jeg forstår det.

Det prinsen derimot ikke forstår, er hvorfor kongehuset valgte å dele den ovennevnte uttalelsen der Williams «mobbing» ble avkreftet. Uttalelsen var nemlig signert både William og Harry, men sistnevnte hevder han aldri fikk verken lese den, si seg enig eller vite at den ble delt offentlig.

I dokumentarserien forteller 38-åringen at dette ble den siste dråpen som gjorde at han til slutt innså at de måtte ut av kongehuset for godt og starte et nytt liv et helt annet sted.

Hevder kongehuset lekket informasjon

De mange skriveriene om Meghan og Harry har vært en stor påkjenning for paret, og er viet mye tid i serien.

Der antyder de at kongehuset har hatt en finger med i spillet.

– Det var allerede tydelig for mediene at Slottet ikke kom til å beskytte henne, sier prins Harry.

I episoden hevdes det at en sentral skikkelse ved Buckingham Palace skal ha lekket informasjon om private detaljer til den britiske pressen, noe Meghans venninne, Lucy Fraser, hevder var for å beskytte resten av de kongelige.

Les også: Kongehuseksperter advarer: – Harrys sinne har bygget seg opp

– Meghan ble en syndebukk for Slottet. Så de ga dem historier om henne, uansett om de var sanne eller ikke, for å hindre mindre gunstige saker i å bli publisert, sier Fraser.

Prins Harry går også langt i å antyde at de private detaljene ble lekket fra innsiden av kongehuset.

Blant annet fordi de originale flytteplanene deres til Sør-Afrika ble avslørt i pressen – noe bare deres nærmeste krets innad i kongefamilien og PR-teamene deres visste noe om.

Det samme skal ha skjedd da planen var å flytte til Canada.

– Det ble tydelig at kongehuset lekket at vi skulle flytte tilbake til Canada. Det viktigste i den saken, som gjorde at jeg skjønte at brevet mellom meg og faren min hadde blitt lekket, var det at vi var villige til å gi opp Sussex-titlene. Det røpet det, sier prinsen i episode fem av «Harry & Meghan».