Gå til sidens hovedinnhold

Deltaker sjekket inn på «Paradise Hotel» med uriktig navn og alder

Utga seg for å være flere år eldre enn vedkommende var i virkeligheten.

Deltakeren var en av de håpefulle tolv som ble introdusert i startcasten til «Paradise Hotel» av TV3.

Hen utga seg for å være flere år eldre enn hen var i virkeligheten, og kom seg dermed inn på skandale-hotellet i Mexico.

I virkeligheten er deltakeren 19 år, og fyller 20 i løpet av året tv-programmet spilles inn. Deltakeren heter også noe annet enn det vedkommende oppga i sin søknad.

Nettavisen har vært i kontakt med den aktuelle deltakeren. Hen ønsker ikke å kommentere opplysningene som kommer frem i denne saken.

Les alt om «Paradise Hotel» her!

Falsk legitimasjon

Når TV3 blir konfrontert med hvordan en deltaker som oppgir uriktig navn og alder kan bli sendt ned til Mexico for å delta i programmet, viser de tilbake til castingbyrået Mastiff, som står bak utvelgelsen av deltakerne til programmet.

- Vi har forholdt oss til den informasjonen vi har fått fra casterne på «Paradise Hotel». I castingprosessen må deltakerne forelegge legitimasjon, som for eksempel pass. Vi har derfor handlet i god tro om at deltakernes identitet og alder stemmer overens med den informasjonen casterne har fått. I dette tilfellet har casterne mottatt tilsynelatende falsk legitimasjon, skriver kommunikasjonsdirektør i TV 3, Line Vee Hanum, til Nettavisen i en mail.

Et kjapt søk i Folkeregisteret på navn og fødselsdato søkeren oppga under søknadsprosessen viser imidlertid at det ikke finnes noen i Norge med den identiteten som ble oppgitt.

Nettavisen har også pratet med castingsbyrået Mastiff, som ikke ønsker å kommentere saken, men henviser tilbake til TV 3.

Gjennomgang av rutiner

Nå varsler TV3 at de i samarbeid med produksjonsselskapet vil ta en nøye gjennomgang av castingrutinene.

- Tillitsbrudd og kontraktsbrudd vil få konsekvenser, men hva slags konsekvenser kan vi ikke si noe om riktig ennå. Vi må innhente mer informasjon om saken først, sier Hanum.

Hun bekrefter at deltakeren likevel vil være å se på skjermen når sesongen har avspark 11. mars på TV 3. Dette begrunnes med at personen allerede hadde vært inne på hotellet i flere innspillingsdager når saken ble kjent.

- Når det gjelder alderen, så er det ikke ulovlig for en person på 19 år å reise til Mexico, sier hun.

På spørsmål om de serverer sprit inne på hotellet, svarer Hanum følgende:

- Vi serverer alkohol på hotellet, og har forutsatt at alle deltakerne er over 20 år. Vi undersøker nå saken nærmere.

Les også

Dramatikk under Paradise-innspilling: - Jeg gikk i sjokk

Les også

- Den er så stor, og jeg deler gjerne med de andre jentene

Kommentarer til denne saken