I NRKs nye julesatsning, «24-stjerners julekalender», skal 24 kjente fjes konkurrere om å bli årets julestjerne.

Det er Markus Neby (31) som skal lede programmet, der de medvirkende skal løse kreative tolkninger av julens utfordringer i det som blir beskrevet som «en uhøytydelig og humoristisk konkurransereality for hele familien» av NRK.

– Drømmen min er at dette faller i smak hos alle som elsker julen, men også hos dem som ikke kan fordra den. Jeg håper også det er en serie for alle som elsker kjendiser, men faktisk også for alle som har fått mer enn nok av dem, sier programleder Markus Neby i en pressemelding fra kanalen.

I «24-stjerners julekalender» er det ikke bare realityprofiler og godt etablerte TV-profiler som deltar, men også politikere.

Blant andre KrF-politiker Olaug Bollestad (61). Hun var aldri i tvil om å takke ja.

– Jeg elsker jul! I tillegg elsker jeg konkurranser, så dette kunne jeg ikke takke nei til, sier hun i NRKs pressemelding.

Olaug Bollestad får konkurranse fra blant andre Miljøpartiet De Grønne-politiker Lan Marie Berg (35).

– Jeg deltok for å utfordre meg selv. Dette var det skumleste jeg kunne se for meg, og jeg ble både utmattet og litt traumatisert. Det blir høy putefaktor, så jeg tror folk kommer til å elske det, sier 35-åringen om hva seerne kan forvente.

Det er også flere godt etablerte TV-fjes som medvirker, som Katrine Moholt (49).

– Jeg er over snittet glad i jula, og dette er noe av det morsomste jeg har vært med på noen gang. Men det er mulig barna mine trenger pute når de skal se mamsen i aksjon i desember, forteller den «Skal vi danse»-profilen til NRK.

Christian Borch (78) er også et kjent TV-fjes som blir å se på skjermen i desember, i tillegg til realityprofilene Aurora Gude (30), Aleksander Sæterstøl (27) og Mayoo Indiran (32).

I tillegg til de ovennevnte medvirker disse kjendisene: