Da Demi Jones (22) entret den britiske «Love Island»-villaen i 2020, ble hun raskt en seerfavorritt.

Med sitt gode humør og klumsete personlighet sjarmerte hun også med-deltaker Luke Mabbott (26), og sammen nådde de langt i det populære realityprogrammet – der de til slutt endte på tredjeplass under den direktesendte finalen.

Les også: Dette er årets «Paradise Hotel»-deltakere

Etter seriens slutt gikk de to fra hverandre, men trolig har 22-åringen tenkt på alt annet enn det mislykkede forholdet det siste året. Da hun kom hjem fra «Love Island»-innspillingen bestilte hun nemlig en legetime, ettersom hun hadde en voksende klump på halsen som måtte sjekkes ut.

Grunnet koronapandemien tok det imidlertid svært lang tid før hun omsider kom seg til legen.

– Jeg var i sjokk

Klumpen i nakken hadde Jones hatt i flere år, og hun hadde også sjekket den flere ganger.

Alle testene opp gjennom viste at det ikke var noe galt, men da klumpen vokste ble Jones bekymret. Da hun dro til legen ble hun henvist til en spesialist umiddelbart, men da Storbritannia stengte ned som følge av koronaviruset ble det til slutt bare flere og flere utsettelser på legetimen hennes.

Les også: Dette er prins Harry og prins Williams «ukjente» søsken: – Vi er de «vanlige» barna

I et intervju med The Sun forteller realitydeltakeren at timen ble utsatt seks ganger på syv måneder.

I mars fikk hun endelig timen hun hadde ventet på så lenge.

Men blodprøver og en ultralyd viste ikke noe uvanlig, og legene prøvde å sende hjem Jones med beskjeden om at ikke noe var galt. Selv hadde 22-åringen et år tidligere opplevd at stefaren fikk en nedslående kreftbeskjed, så hun krevde flere tester. Væske fra klumpen i nakken ble sendt til nærmere undersøkelser, og to uker senere fikk Demi Jones resultatet:

Trolig hadde 22-åringen kreft i skjoldbruskkjertelen.

– Jeg var i sjokk. Det var en krefttype jeg ikke engang visste eksisterte, og jeg hadde det. Jeg ringte mamma og gråt, forteller den kjente realitystjernen i intervjuet med The Sun.

Bekymret for arret

Forrige måned returnerte Jones til sykehuset for å gjennomgå en operasjon for å teste klumpen for kreft, og som følge av operasjonen sitter 22-åringen nå igjen med et arr på halsen. Til The Sun forteller hun at hun gruet seg:

– Jeg var veldig nervøs, for jeg hadde aldri operert før. Og jeg vet det høres dumt ut, men jeg var bekymret for arret.

– Nå har jeg bestemt meg for å eie det, sier hun til avisen.

Les også: Trosser både reiseråd og advarsler om omstridt tannbehandling i Tyrkia: – Jeg bryr meg ikke

Og kreftmistanken skulle vise seg å stemme. Jones fikk forrige uke tilbake resultatene – som viste at hun har kreft.

Selv skjønte Jones hva hun var i ferd med å høre allerede da hun fikk øyekontakt med sykepleieren.

– Sekundet jeg så henne, skjønte jeg at jeg har kreft. Jeg husker jeg følte meg nummen. Jeg hadde forberedt meg på det verste, men hjernen mitt føltes fortsatt som eggerøre da legen forklarte hva vi må gjøre fremover, forteller Jones.

Prognosene er heldigvis gode for 22-åringen, da kreften vokser sakte og kan behandles. Likevel må hun gjennomgå nok en operasjon for å fjerne hele svulsten, i tillegg til at hun må gå på hormontabletter ut livet, ifølge den britiske avisen.